Kestääkö kunto? Harri Lammi aikoo tehdä maailmanennätyksen ja pelata lätkää 20 päivää putkeen sadassa eri hallissa

Tammikuussa asuntilalainen ohjelmistoalalla työskentelevä Harri Lammi ottaa töistä kolmen viikon loman ja lähtee kiertämään Suomea luistimet jalassa. Tarkoituksena on pelata jääkiekkoa 100 jäähallissa 20 päivän aikana ja kerätä tempauksella iso hyväntekeväisyyspotti.
Sadan jäähallin haaste on vaatinut Lammilta mittavia järjestelyjä, jotka pitävät sisällään logistisia asioita ja jäävuorojen aikatauluttamista eri paikkakunnilla. Mies on käyttänyt aikataulutuksen suunnitteluun itse koodaamaansa DIJKSTRA-algoritmia, joka laskee mahdollisia reittejä 20 haastepäivälle.

39-vuotias Harri Lammi on ollut pienestä asti kova kiekkomies, joka haaveili lapsena jääkiekkotähden elämästä.  Vaikka miehestä ei koskaan ammattilaista tullutkaan, on jääkiekolla edelleen hänelle elämää suurempi merkitys – jopa niin iso, että on saanut Lammin toteuttamaan jotakin melko päätöntä: ensi tammikuussa Lammi hyppää autoon  ja lähtee 20 päivän road tripille, jonka aikana hän kiertää yhteensä sata jäähallia eri paikkakunnilla Ylöjärveltä Kemiin saakka. Tarkoituksena pelata jääkiekkoa päivittäin viidessä eri jäähallissa eri joukkueiden kanssa.

Mutta miksi kukaan tekee mitään tällaista? Ajatus lähti miehestä, joka pelasi pingistä vuoden jokaisena päivänä.

– Haasteen onnistuessa se olisi maailmanennätys, sillä tällaista ei ole tehty ennen missään. Toki toivon, että innostaisin myös oman ikäiseni äijät liikkumaan, erilaisia urheilutempauksia ennenkin tehnyt mies sanoo.

Tämän lisäksi reissussa on myös hyväntekeväisyysnäkökulma.

– Pelaan jokaisen pelin eri pelipaita päällä, minkä jälkeen paidat myydään. Tuotto lahjoitetaan lätkää tukeville kohteille, etenkin niille, jotka liikuttavat lapsia ja nuoria, Lammi kertoo ja sanoo tavoittelevansa tempauksella jopa 30 000 euron lahjoitussummaa.

Treeniä palomiesten ja poliisien kanssa

Toki Lammia kiinnostaa tempauksessaan myös sen fyysinen ja psyykkinen haastavuus ja se, selviääkö hän ylipäätään hengissä 20 päivän rutistuksesta. Mies onkin treenannut kovaa kesästä asti ja on juuri haastattelupäivänä kokeilemassa ensimmäistä kertaa viiden jäähallin treeniä.

100 hallia -haaste on saanut positiivisen vastaanoton ympäri Suomen ja Lammia (oik.) on kosiskeltu myös ringettevuoroille. Mies on treenannut nyt esimerkiksi Pirkkalassa Insta Groupin työntekijöiden jäävuorolla.

Takana on päivän ensimmäinen peli Pirkkalan jäähallissa, jossa Lammi pelasi yhdessä Insta Groupin työntekijöiden kanssa yrityksen jäävuorolla. Pirkkalan jälkeen hän suuntaa  Hakametsään, jossa on  torstaisin poliisien ja palomiesten yhteinen jäävuoro. Sieltä Lammi ajaa vielä Kaukajärvelle, Nokialle ja Ylöjärvelle.

– Veikkaan, että Hakametsässä tulee olemaan rankkaa, sillä poliisit ja palomiehet ovat luultavasti kovassa kunnossa, hän arvelee.

Syyskuussa Lammi kokeili pelata kolmessa jäähallissa päivän aikana ja selviytyi päivästä hyvin.

– Laihduin tosin kaksi kiloa sinä päivänä. Sadan hallin reissulla nestetasapaino ja ruokailu on pidettävä tasaisena, jotta energiavarastot pysyvät tasapainossa.

Viholliset: krampit ja flunssa

Lammi kertoo pohtivansa myös epäonnistumista, sillä sadan hallin haasteeseen on laitettu paljon paukkuja niin häneltä itseltään kuin yhteistyökumppaneilta. Itse asiassa alkuperäisessä suunnitelmassa hänen piti suorittaa haaste jo viime tammikuussa, mutta välilevynpullistuma puuttui peliin ja pakotti hänet leikkaukseen. Tempausta piti siis siirtää vuodella eteenpäin ja edessä oli pitkä kuntoutus.

Tällä hetkellä kaikki näyttää hyvältä.

– Pahimmat viholliseni ovat krappaamiseen taipuvaiset jalkani.  Veryttely ja suolot ovat avainasemassa siinä, etteivät jalat menisi tukkoon. Tässä vaiheessa on tosin vaikeaa arvioida, miltä jalat tuntuvat esimerkiksi kymmenen päivän pelaamisen jälkeen, hän miettii.

Toinen uhka on flunssa – entä jos hän sairastuukin ennen haastetta tai sen aikana?

– Ehkä teen Iivo Niskaset ja pysyttelen kuukauden poissa ihmisten ilmoilta ennen reissulle lähtemistä.