Ryhdin B-tytöt Suomen kärkeen

Ylöjärven Ryhdin B-tyttöjen lentopallojoukkue onnistui erinomaisesti Siivikkalassa järjestetyssä kovatasoisessa turnauksessa. Mukana taistelussa oli tämän hetken Suomen neljä kovinta joukkuetta.

Ryhdin lähtökohdat turnaukseen olivat hyvät, sillä kaikki 14 pelaajaa olivat pelikunnossa.

Maskun Kataja antoi avauspelin ensimmäisessä erässä myrskyvaroituksen Yläjärven tytöille. Masku voitti erän niukasti mutta ansaitusti 26–24.

Seuraavat erät olivat sitten ryhdittäriltä vahvaa esitystä. Ryhti avasi turnauksen voitolla erin 2–1. Toisessa ja kolmannessa erässä Ryhdin oma syöttö alkoi kulkea, ja hyvällä puolustuspelillä Ryhti sai pallot nätisti passarille.
Passarit jakoivat palloa monipuolisesti keskelle ja laitoihin. Ryhti sai myös kolmen metrin takaa muutamia hyviä hyökkäyksiä. Myös muutamat vaihdot piristivät kotijoukkueen peliä.

Tauon aikana Ryhti piti palaverin, jossa kauden alussa luotu finaaliturnaustavoite tarkennettiin. Tällä tavoiteltiin peliin entistä enemmän tahtoa ja sydäntä.

Toisessa ottelussa Ryhti kohtasi Raahen Lentopallon, joka osoittautui ennustusten mukaisesti vaikeaksi vastustajaksi. Raahelaisten keskipelaaja ja yleispelaaja kuuluvat maajoukkuerinkiin. He väläyttelivät tasaisesti osaamistaan.

Ryhdin tytöt taistelivat kuitenkin mallikkaasti ja nousivat ensimmäisen erän 22–24-tilanteesta 27–25-voittoon. Ryhdin syöttö- ,vastaanotto-, passi- ja hyökkäyspeli olivat vastustajaa parempia, mutta RaLePan torjunta piti ottelun tiukkana.

Toinen erä oli Ryhdin hallintaa. Ottelun edetessä Ryhdin syötöt paranivat ja vastustaja oli vaikeuksissa. Myös Ryhdin laaja pelaajamateriaali antoi mahdollisuuden pyörittää tarpeellista rotaatiota. Lopulta Ryhti vei ottelun erin 2–0.

Viimeinen ottelut ratkaisi turnausvoiton. Ryhtiä vastaan asettui Kuortaneen Lentopallo. Joukkueessa on mukana ainakin neljä maajoukkuepelaajaa. Toki Ryhdinkin ryhmästä löytyy useita maajoukkueringissä käyneitä pelaajia.

Ryhdin tytöt pelasivat turnauksen kuumimman ja parhaan pelinsä. Ryhti vei ottelun vahvan tahdon avulla erin 25–20 ja 25–15.

– Täytyy vain ihmetellä pelaajien paineensietokykyä. Kovat ratkaisut syöttöviivan takana, vastaanotossa, hyökkäyksessä sekä pelin muilla osa-alueilla laittoivat valmennuksen miettimään, onko pelaajilla hermoja ollenkaan, Ryhdin valmentaja Timo Jäärni kommentoi.

Jäärnin mukaan vaihdot eivät viimeisessäkään ottelussa heikentäneet pelin.

Ryhti pitää turnausvoiton ansiosta seuraavaan pooliturnaukseen saakka hallussaan Suomen piikkipaikkaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?