Viljakkalan koulu tarvitsee liikuntatilat

Viljakkalan yhtenäiskoulu on kärsinyt liikunnan suhteen riittävien tilojen puutteesta jo pitkään.
1970-luvulla valmistunut liikuntasali täytti kuusiopettajaisen alakoulun tarpeet aikoinaan, mutta nykyään oppilaita on moninkertaisesti. Lukumäärä on nousemassa jo 270 peruskoululaiseen. Tällä hetkellä ei ole viitteitä siitä, että oppilasmäärä tulisi jatkossakaan pienenemään merkittävästi.
Kuten kuvasta näkyy, opetussuunnitelmaan kuuluvia Move!-testejä joudutaan tekemään käytävillä, ja tätä on pidettävä selkeänä turvallisuusriskinä. Oppilaat liikkuvat kuin sillit suolassa hyödyntäen esimerkiksi aulatiloja, joita ei ole suunniteltu tällaiseen käyttöön.
Koulu ei voi myöskään tarjota liikuntaa valinnaisaineena, koska paikkaa järjestämiselle ei ole. Hyvä, kun pakolliset tunnit kyetään edes jotenkin hoitamaan.
Puhutaanpa sitten koulun yhteyteen tulevasta uudisrakennuksesta, tilojen laajennuksesta tai erillisestä liikuntahallista, tulisi Viljakkalan koulun liikuntatila-asia saada nopeasti Ylöjärven kaupungin MAPSTO-asiakirjaan, joka on maankäytön ja palvelujen suunnittelu- ja toteutusohjelma.
Ei pelkästään lasten turvallisuuden ja viljakkalalaisia kohtaan toteutettavan tasapuolisuuden nimissä, vaan myös siksi, että tilan käyttöaste tulisi olemaan korkea, ja siitä tulisivat hyötymään koulun väen lisäksi monet muutkin sidosryhmät.
Kaikki joukkuepeleistä kiinnostuneet nuoret eivät mahdu naapurikuntaan harrastamaan, ja paikallinen cheerleadingryhmä Red Cats, joka on kehittänyt toimintaansa vuosi vuodelta, tarvitsee kuulemani mukaan myös tarkoituksenmukaisempaa harjoitustilaa.
Ikäihmisten jumpat, aikuisten lentopallovuorot ja monet muut kuntalaisten hyvinvointia lisäävät aktiviteetit voitaisiin järjestää uusissa tiloissa.
Ja kuten tiedämme, jokainen lapsiin, nuoriin, liikuntaan ja yleensäkin kuntalaisten hyvinvointiin sijoitettu euro tulee vielä moninkertaisesti takaisin.

PETRA KIVINIEMI
kaupunginvaltuutettu (vas.)

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>