Ylöjärven yrittäjämyönteisyyttä hehkutettiin Vuoden Yrittäjä -juhlassa

Turvallisempaa ja viihtyisämpää ympäristöä luova Lehtovuori Oy lunasti pääpalkinnon

Vuoden Yrittäjä -juhlaa juhlittiin Teivossa viime viikonloppuna. Tilaisuudessa luovutettiin perinteiden tapaan kunniaristit pitkän linjan ylöjärveläisyrittäjille ja palkittiin vuoden 2016 yrittäjäksi valittu Lehtovuori Oy.
Lehtovuori Oy:n yrittäjäpariskunta Yrjö ja Saila Ojanen valittiin Teivossa vuoden yrittäjäksi. Toimitusjohtajana työskentelevän Yrjö Ojasen mukaan suomalainen design on tällä hetkellä kuumaa tavaraa, sillä Lehtovuorella on vientiä 30 maahan. – Pakkohan sen on aika kuumaa olla, jos joku viitsii täältä Suomesta asti tilata eikä saa edes halvalla, mies nauraa.

Lehtovuori Oy:n yrittäjäpariskunta Yrjö ja Saila Ojanen valittiin Teivossa vuoden yrittäjäksi. Toimitusjohtajana työskentelevän Yrjö Ojasen mukaan suomalainen muotoilu on tällä hetkellä kuumaa tavaraa, sillä Lehtovuorellakin on vientiä 30 maahan. – Pakkohan sen on aika kuumaa olla, jos joku viitsii täältä Suomesta asti tilata eikä saa edes halvalla, mies nauraa.

Lauantai-iltana Teivon ravikeskus täyttyi Ylöjärven kaupungin ja paikallisyrityksien edustajista ja työntekijöistä, jotka olivat saapuneet Ylöjärven Yrittäjien vuosittaiseen Vuoden Yrittäjä -juhlaan.

Juhlavastaanoton jälkeen ja vieraiden asetuttua paikoilleen kertoi Ylöjärven Yrittäjien puheenjohtaja Anne Juhola avauspuheessaan siitä, miten ylpeä hän on edustaessaan paikallisyrittäjien yhdistystä – Ylöjärven Yrittäjäthän tunnetaan hyvin myös puutarhakaupungin rajojen ulkopuolella ja Ylöjärvi nostetaan usein jalustalle, kun puhutaan eri paikkakuntien yrittäjämyönteisyydestä.

– Olen kuluvan vuoden aikana kuullut erilaisissa tilaisuuksissa, kokouksissa ja seminaareissa hehkutusta siitä, kuinka Ylöjärvi on edelläkävijä ja suunnannäyttäjä… Olen kuullut oikeastaan pelkkiä laatusanoja, Ylöjärven Yrittäjiä vuoden alusta asti johtanut Juhola selitti juhlayleisölle.

Ylöjärvellä on jotakin, mitä muilta puuttuu

Ylöjärvellä kaupungin ja yrittäjien välistä yhteistyötä pyritään jouhevoittamaan jatkuvasti, jotta turhalta byrokratialta ja paperisodalta vältyttäisiin myös tulevaisuudessa. Anne Juholan mukaan tämä seikka muiden joukossa vaikuttaa siihen, että Ylöjärvi pesee muut paikkakunnat yrittäjämyönteisyydessään.

Yhdistyspomon mukaan muiden yhdistysten puheenjohtajat utelevatkin häneltä vähän väliä, mikä oikein on Ylöjärven salaisuus.

– Siihen on ollut helppo vastata, sillä meillä on jotakin sellaista, mitä muilta paikkakunnilta ei löydy. Meillä on omat paikalliset yrittäjät, joiden eteen paikallisyhdistyksen tekevät töitä. Lisäksi yhteistyötämme yrittäjien kanssa turvaa kolme kovaa: Ylöjärven kaupungin päättäjät, Ylöjärven Yrityspalvelu Oy sekä paikallislehtemme Ylöjärven Uutiset. Kiittäminen on myös Ylöjärven Senioreita, jotka ovat aina valmiita auttamaan yhdistyksemme tapahtumissa, Juhola listasi Ylöjärven yrityselämän vaikuttimia.

Teivossa puhaltavat muutoksen tuulet

Anne Juholan tapaan Vuoden Yrittäjä -juhlan estradille nousivat puhumaan myös kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto, Fennian asiakaspäällikkö Jenika Ylikorpi, Pirkanmaan Yrittäjien elinkeinojohtaja Marko Keski-Sikkilä sekä paikallisyrityksen, Teivon Ravikeskuksen toimitusjohtaja Päivi Lehtonen. Vuosi sitten Teivon johtoon valittu Lehtonen valotti juhlayleisölle ravikeskuksen tulevaisuuden näkymiä, joissa Teivo miellettäisiin koko perheen eläinurheilukeskuksena.

– Raviurheilun lisäksi aiomme kehittää Teivoa koirien ja islanninhevosten avulla. Mietinnän alla on myös se, miten voisimme tuoda tänne ihmisiin keskittyvää urheilua, Lehtonen pohti.

Toimitusjohtajan mukaan muutoksen tuulet puhaltavat Teivossa myös raviurheilun tulonmuodostuksessa, joka muokkautuu radikaalisti tulevaisuudessa.

– Olemme olleet kovassa ryöpytyksessä Toto-pelien uudistuessa. Ensi tammikuusta alkaen Teivon tulonmuodostus muuttuu siten, että jatkossa saamme tuottomme maa- ja metsätalousministeriöltä avustuksina, kun ennen tuloja saatiin nimenomaan pelaamisesta. Jatkossa siis eri tilaisuuksien järjestäminen ja yhteityö muiden yrityksien kanssa on yhä tärkeämpää, Lehtonen kertasi ylöjärveläisyrittäjille Teivon kohtaamia haasteita.

Intohimosta kaupunkikalusteisiin

Teivon ravikeskus täyttyi jo toistamiseen Vuoden Yrittäjä -juhlan kutsuvieraista.

Teivon ravikeskus täyttyi jo toistamiseen Vuoden Yrittäjä -juhlan kutsuvieraista.

Ennen juhlaillallista Teivossa pureuduttiin vielä tilaisuuden tärkeimpään osuuteen eli palkintojen jakoon. Perinteen mukaan ansioristit jaettiin pitkän linjan ylöjärveläisyrittäjille kiitokseksi heidän tekemästään ansiokkaasta työstä paikkakunnalla. 20 vuoden uurastuksesta palittiin yrittäjäristillä Asuntokauppa Mika Kotiranta LKV Oy:n yrittäjät Mika ja Jaana Kotiranta. Kolmas ansioristi myönnettiin vuodesta 1959 asti toimineen perheyrityksen, Kalustetalo Juurikiven yrittäjälle Raimo Juurikivelle.

Ansioristien myöntämisen jälkeen juhla huipentui vuoden yrittäjän palkitsemiseen.

– Vuoden 2016 ylöjärveläisyrittäjä on innovatiivinen ja hän on kaksinkertaistanut tuotantotilansa ja kasvattanut liikevaihtoaan. Yrityksellä on vientiä 30 maahan ja siltä on tulossa uusia digitaalisia ratkaisuja, Ylöjärven Yrittäjien puheenjohtaja Anne Juhola alusti.

Kuvailut osuivat yksiin kaupunkikalusteita valmistavan Lehtovuori Oy:n kanssa, jonka yrittäjäpariskunta Yrjö ja Saila Ojanen palkittiin vuoden yrittäjänä.

– Suomalainenhan miettii tässä ensimmäisenä, onko tällaista ansainnut. Ylöjärvellä yrittäjien taso on erittäin kova, joten olen todella ylpeä tästä, Yrjö Ojanen miettii palkinnon saamisen jälkimainingeissa.

Yrittäjän mukaan Lehtovuori Oy:n menestyksen salaisuus on nimenomaan intohimo kaupunkikalustealaa kohtaa.

– Koko yrityksen halu siistimpää, turvallisempaa ja viihtyisämpää ympäristöä kohtaan niin suuri. Tämä on mielestäni sellainen ala, jota ei tarvitse sitten haudassa hävetä, vuoden yrittäjä kiteytti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?