Iloiset yhdessä

14.04.2016 15:00

Pienessä lauluyhtyeessä ei voi nojata toisiin, vaan vastuuta pitää ottaa. Laulaminen antaa Nauraville Naakoille itseluottamusta ja iloa.
Tiia Ekola-Suvela (vas.), Lea Kulmakorpi, Tanja Pippola, Saija Kirkkola, Hilkka Anttalainen ja Hanna Granroth ovat Nauravat Naakat.
Tiia Ekola-Suvela (vas.), Lea Kulmakorpi, Tanja Pippola, Saija Kirkkola, Hilkka Anttalainen ja Hanna Granroth ovat Nauravat Naakat.

Lauluyhtye Nauravat Naakat syntyi kymmenisen vuotta sitten Sampolan Laulajat -kuoron rinnakkaisryhmäksi. Kuuden laulajan kokoonpano tulkitsee muun muassa elokuvamusiikkia ja laulelmallisia viihdeklassikoita.

Tällä hetkellä ohjelmistossa on muun muassa Cherbourgin sateenvarjot ja Lennä mun lempeni laulu. Jo pidempään Naakkojen bravuuri on ollut iki-ihana Raid-tunnari Vain rakkaus.

− Laulut sopivat meidän elämänkokemukseemme. Joukossa on kepeitä rakkauslaulujakin mutta myös syvällisempiä ja koskettavampia tekstejä, kuten Heikki Sarmannon Ja tuuli käy, sopraano Tiia Ekola-Suvela pohtii lauluyhtyeen linjaa.

Pari vuotta sitten Nauravat Naakat kutsui Saurion Sävelen ja lauluyhtye Lauluxin esiintymään omaan konserttiinsa.

− Halusimme avata yhteyttä Tampereen seudulla toimivien lauluryhmien välille, Naakka-naiset kertovat.

Nyt Laulux ja Saurion Sävel pyysivät Naakat vastavierailulle. Laulajat esiintyvät yhdessä Ylöjärvellä tänä sunnuntaina. Kukin ryhmä esittää omaa ohjelmistoaan.

Vankka yhteishenki kannattelee Naakkoja ja tuo harrastukseen iloa.

− Laulaminen yhdistää meitä, mutta olemme muutenkin samanhenkisiä. Viihdymme toistemme seurassa ja harjoittelemme myös virallisten harjoitusten ulkopuolella, Lea Kulmakorpi sanoo.

− Hyvä yhteishenki näkyy ja kuuluu esiintymisissämme, Saija Kirkkola lisää.

− Kun äänet soivat täydellisesti yhteen ja harmoniat toimivat, olen onneni kukkuloilla. Se on upea tunne, Kulmakorpi hymyilee.

Hän nostaa yhdeksi tähtihetkeksi sen, kun Nauravat Naakat esitti Vivaldin Glorian yhdessä Sampolan Laulajien kanssa toissa jouluna Viinikan kirkossa. Suurteosta oli harjoiteltu pitkään, ja konsertti onnistui hyvin. Naakat lauloivat teoksen soolo-osuudet.

Pienessä ryhmässä laulaminen opettaa naisten mielestä kärsivällisyyttä ja vastuuta. Samaa stemmaa eli äänialaa ei välttämättä laula kukaan muu, joten toisten varaan ei voi heittäytyä.

− Oman stemman laulaminen yksin antaa itseluottamusta, Lea Kulmakorpi sanoo.