Santtu Tahvanainen kisaa voitosta PBA:n ammattilaiskiertueella Kansasissa

Santtu Tahvanaisen kisa Kansasin Wichitassa kulkee mukavasti. Tänä iltana kisan 12 parasta ottavat mittaa toisistaan.
Santtu Tahvanainen kisaa tällä hetkellä Kansasissa. (Arkistokuva: Suomen Keilailuliitto)

Karsintaa on pelattu 24 sarjaa. Santtu Tahvanainen keilaa kolmannella sijalla, kun jäljellä ovat perjantaina alkavat 12 parhaan mies-miestä vastaan pelit ja neljän parhaan porraspelit.

Tahvanainen sai hienon alun illan osioon, 265, ja kun jatkossakin tuli mukavia sarjoja, blokkiin syntyi 1383 pistettä (keskiarvo 230,5), kerrotaan Suomen Keilailuliiton tiedotteessa.

Tahvanainen kohensi hyvällä pelillään sijoitustaan kolmannelle sijalle saakka. Dom Barrett johtaa 235,5 keskiarvolla, Bill O’Neill on jäänyt hänestä 48 pistettä ja Tahvanainen 118.

Neljättä ja viimeistä porraspeliin oikeuttavaa paikkaa pitää hallussaan Anthony Simonsen vain kaksi pistettä Tahvanaisen perässä. Kun jäljellä on 12 sarjaa ja jokaisesta ottelusta on jaossa 30 voittobonuspistettä, peli saattaa keikahtaa suuntaan jos toiseen.

Hyvä uusi pallo

Tahvanaisen kisan jälkeinen viesti hehkui tyytyväisyyttä:

– Sitähän vois sanoo, et suju ihan hyvi. Harmillisesti ei tullu tohon vikaan osioon kun yks tupla kymppiruutuun ja pari reikää, et paljon jäi pisteitä ottamatta, mutta ku kyseessä 12srj round robin, nii kaikki on auki! Hyvä uus pallo tuli käyttöön ja niitä nyt jo kolme porannu tähän kisaan, eikä kyllä muita tee hirveesti radalla käyttää, että menee pääosin todella hyvin.

Perjantain pelit alkavat Suomen aikaa kello 18 mies-miestä-vastaan osion ensimmäisellä kuudella sarjalla. Toinen blokki keilataan kello 22 ja neljän miehen porraspeli pelataan aamukahdelta.