Lukupaketti: Lielahti-Lakiala osuuden kaksoisraiteistus, autovaras vei 160 000 euron arvoisen mersun, kiinteistökauppa hidastunut Ylöjärvelläkin, viimeisimmät työttömyysluvut, supikoiria metsästetään viikonloppuna…

Tästä lukupaketista pääset lukemaan kootusti viikolla ilmestyneitä uutisia.
Saadaanko Ylöjärvelle vihdoin kaksi junaraidetta ja lähijunaseisake? (Arkistokuva: Jani Saarenpää)

 

Ahkerasti Ylöjärven keskustan alueella ulkoileva Jouni Heinonen on kesän aikana huomannut, että autoilijoiden suojatiekäyttäytymisessä olisi parantamisen varaa.

Lukijakysely: Ylöjärven keskustassa useita vaaranpaikkoja jalankulkijoille ja pyöräilijöille, Villatien suojatie turvaton Metsäkylässä

 

Pirkanmaan käräjäoikeus on antanut tuomion miehelle, joka varasti ylöjärveläisestä autoliikkeestä arvokkaan Mercedes-Benz -merkkisen auton, joka löytyi ojasta Nokialta. Mies kiisti syyllisyytensä ja väitti olleensa paikalla auttamassa kaveriaan.

Autovaras onnistui ajamaan samana päivänä kahdella eri autolla ojaan – Varasti ylöjärveläisestä autoliikkeestä arvomersun

 

Ensi viikolla vietetään valtakunnallista oppisopimusviikkoa. Oppisopimuskoulutus Suomessa täyttää tänä vuonna täydet 100 vuotta.

Oppisopimus 100 vuotta – Ylöjärveläinen LVI Kurikka tarjosi hyvän oppimis- ja työpaikan

 

Kiinteistökauppoja on tehty yli 16 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna tammikuun alun ja syyskuun puolivälin välisenä aikana. Esimerkiksi omakotitalokauppojen määrät ja hinnat ovat laskeneet selvästi.

Hankala taloustilanne vaikeuttaa kiinteistökauppojen tekemistä – Ylöjärvelläkin selvä lasku kauppamäärissä

 

Ylöjärveläinen metsästäjä Henri Ruottunen ilmoitti sosiaalisen median palstalla, että jahtiporukka metsästää viikonloppuna koirien kanssa supikoiria Ylöjärven ja Nokian alueella. Päivitys sai kommentteja puolesta ja vastaan, ja päätimme ottaa selvää mistä on kysymys.

Ylöjärvellä metsästetään viikonloppuna supikoiria – Haitallisen vieraslajin metsästäminen jakaa mielipiteitä

 

Teivossa kilpaillaan lauantaina Kriterium-finaalit kolmevuotiaille lämminverisille ja nelivuotiaille suomenhevosille.

Teivossa taistellaan suurista voittosummista Kriterium-finaaleissa – Tutustu finalistihevosiin

 

Vuorentaustan koulun Välimäenkujan toimipisteessä on tapahtunut vesivahinko, jonka vuoksi rakennuksessa pitää tehdä korjauksia. Osa oppilaista siirrettäneen väistötiloihin Topintuvalle.

Osa Vuorentaustan koulun opetuksesta väistötiloihin? Välimäenkujan toimipisteessä tapahtuneen vesivahingon laajuutta tutkitaan

 

Ylöjärvellä oli elokuussa 936 työtöntä työnhakijaa. Työttömyys vähentyi heinäkuuhun verrattuna, mutta työttömyysaste on yhä korkeampi kuin vuosi sitten.

Työttömyys väheni Ylöjärvellä: työttömiä alle tuhat

 

Pirkan Hölkkä juostaan sunnuntainajo 53. kerran. Lähtöviivalle asettuu jo peräti 50. kerran ylöjärveläisjuoksija Jaakko Rouhiainen.

Pirkan Hölkän ikikuntoilija Jaakko Rouhiainen starttaa hölkkäreitille jo 50. kerran

 

Lielahti-Lakiala -osuuden kaksoisraiteistuksella on merkittävä vaikutus sekä kaukojuna- että lähiliikenteen kehittämiseen Ylöjärvellä.

Maakuntahallitukselta vihreää valoa Lielahti-Lakiala kaksoisraiteelle – Puuterminaali Ahvenusjärvelle?