Teivossa taistellaan suurista voittosummista Kriterium-finaaleissa – Tutustu finalistihevosiin

Teivossa kilpaillaan ensi lauantaina Kriterium-finaalit kolmevuotiaille lämminverisille ja nelivuotiaille suomenhevosille.

Nelivuotiaiden suomenhevosten Kriterium ajettiin ensimmäisen kerran vuonna 1975. Voittaja ansaitsee 46 000 euroa, mikä tekee Kriteriumista suomenhevosten suurimman ikäluokkakilpailun sekä isopalkintoisimman yksittäisen suomenhevoslähdön.

Juhliiko Henri Bollströmin ohjastama Vale-Elli voittoa Teivossa lauantaina? (Kuva: Maisa Hyttinen)

Suomenhevosten Kriteriumin ovat voittaneet muun muassa siitoksessakin hyvin menestyneet Suikku, Liising ja Cordiitta sekä hallitseva ravikuningas Parvelan Retu. Viime vuonna kilpailun voitti Heikki Hoffrenin omistama, valmentama ja ohjastama Lipassi. Suomenhevosten Kriterium on lauantain seitsemäs lähtö ja starttaa noin kello 15.28.

Vuodesta 1972 lähtien ajettu lämminveristen Kriterium on yksi perinteisistä nuorten hevosten suurkilpailuista. Ikäluokan paras Suomessa syntynyt kolmevuotias palkitaan finaalissa 90 000 euron ykköspalkinnolla.

Jerry Riordanin valmentama Lightning Stride on yksi lämminveristen suosikeista. (Kuva: Maisa Hyttinen)

Lämminveristen Kriteriumin ovat voittaneet muun muassa Inspiration Ride, Passionate Kemp sekä Express Duo. Viime vuonna kilpailun voitti Express Duon poika, Pekka Korven valmentama ja ohjastama Corazon Combo. Tulevana lauantaina jo yli 400 000 euroa tienannut ori hakee paikkaa uransa seuraavaan suurkilpailufinaaliin nelivuotiaiden lämminveristen UET Grand Prix -karsinnoissa Ruotsin Åbyssä. Lämminveristen Kriterium on lauantain yhdestoista lähtö ja starttaa noin kello 16.58.

Tutustu tästä nelivuotiaiden suomenhevosten Kriterium-finalisteihin

Tutustu tästä kolmevuotiaiden lämminveristen Kriterium-finalisteihin