Iltapäivän iloksi musiikkia ja vohveleita Kurussa

Ensi sunnuntaina kurulaisilla on mahdollista kuulla nuorekkaan Lavrenchukin musiikkiperheen musisointia Kurun seurakuntatalolla järjestettävässä konsertissa.

Perhe on aikaisemminkin vieraillut Kurussa, joten jotkut voivat muistaa esimerkiksi perheen heleä-äänisten tyttöjen laulua. Musisointiin osallistuu koko seitsenhenkinen perhe ja ohjelmassa on tarjolla hengellistä musiikkia, klassisia sävelmiä, heprealaisia rytmejä sekä myös muun muassa ukrainankielinen laulu.

Lavrenchukin perhe esiintyy Kurussa ensi sunnuntaina.

Soittimina ovat kannel, piano, harmonikka, sello ja viulu. Konsertin vapaaehtoinen ohjelma maksaa 10 euroa ja tuotto ohjataan Yhteisvastuukeräykseen. Tämän vuoden keräystuloilla sovitellaan ja ratkaistaan nuorten väkivaltaa ja konflikteja sekä kotimaassa että ulkomailla.

Ennen konserttia Ylöjärven nuoret lähetyksen missiopajalaiset paistavat vohveleita ja myyvät niitä Israeliin suuntautuvan opintomatkan hyväksi kello 14–15.15. Vohveleihin on tarjolla sekä suolaisia että makeita täytteitä. Vohveleiden hinta vaihtelee 5 ja 10 euron välillä riippuen lisättävistä täytteistä.

Sekä ruumiin että sielun virkistystä on tarjolla sunnuntaina kello 14 alkaen. Viikottainen ehtoollisjumalanpalvelus eli messu pidetään samassa paikassa kello 13–14. Konsertti käynnistyy kello 15.30.

Lavrenchukien perhe muutti Suomeen keväällä 2007. He asuvat Pohjois-Karjalassa, Liperin kirkonkylässä. Perheen vanhemmat, Igor ja Svetlana ovat molemmat ammattimuusikkoja. Igor on harmonikkataiteilija ja kapellimestari. Svetlana on ammattipianisti sekä kuoronjohtaja. Vuoden 2014 lokuussa 2014 perhe sai Suomen kansalaisuuden.