Aronin Ylöjärvellä kuvattu musiikkivideo vie nostalgisiin tunnelmiin

Taitelijanimellä Aron esiintyvä Juha Leppänen on julkaissut uuden, Ylöjärvellä kuvatun musiikkivideon Where could I go but to the lord.
Video on julkaistu Aronin YouTube-kanavalla. (Kuva: Juha Leppäsen kuva-albumi)

Video on julkaistu Aronin YouTube-kanavalla. Alun perin Elviksen esittämään gospel-kappaleeseen pohjautuva video on kuvattu Räikänpuistossa ja Pengonpohjan rukoushuoneella. Where could I go but to the lord on kuvattu kuitenkin niin, että kuvauspaikkoja ei ole helppo tunnistaa.

– Siinä on haettu sellaista, että se voisi olla kuvattu missä vaan. Vaikka se on kuvattu Suomessa, se voisi olla vaikka Amerikassakin, Leppänen kertoo.

Videon äänitykset Leppänen teki puolestaan Lahdessa Kujalandia Recording Studiossa.

Where could I go but to the lord -videota kuvattiin viime talvena Räikänpuistossa. (Kuva: Tanja Saarela)

Nostalgista tunnelmaa

Vanhan ajan tunnelmiin vievä video kuvattiin pääasiassa viime helmikuun puolivälissä.

– Tarkoitus oli tehdä siitä tavallaan nostalginen ja vähän haettiin ehkä sellaista karua Kaurismäki-tyyliä, Leppänen kertoo.

Pengonpohjan rukoushuone päätyi kuvauslokaatioksi, sillä se on yksinkertainen, pieni kappeli.

– Sitä ei pidetä talvella auki ja jouduimme oikeasti talsimaan sinne lumihangessa, että pääsimme sinne sisälle, Leppänen naurahtaa.

Videolla Leppäsen hengitys höyryää laulaessa ja hän kertookin, että helmikuun pakkasilla kappelin lämpötila oli miinuksen puolella.

Tässä valmistaudutaan videon kuvauksiin Pengonpohjan kirkossa. (Kuva: Susan Vehniäinen)

Leppänen kertoo, että Where could I go but to the lord on tavallaan jatkumoa hänen aiemmin julkaisemalleen myös Elviksen kappaleeseen perustuvalle videolle Return to sender.

Return to sender on tehty kesällä ja siinä on iloista kesämeininkiä. Tämä aika toisen tyyppinen, kun on kunnon talvimaisemat ja kirkkoympäristö.

Where could I go but to the lord on kappale, jota Leppänen on esittänyt muun muassa kirkkokonserteissaan.

– Se on mielestäni hyvä gospel-biisi kaikella tapaa.

Keikkailu vilkastunut

Leppäsen mukaan keikkailu on vilkastunut mukavasti pahimman pandemia-ajan jälkeen. Tänä vuonna hänellä on muun muassa neljän pitempää Lapin kiertuetta ja yksittäisiä keikkoja eri puolella Suomea. Toukokuun viimeisenä sunnuntaina hän esiintyy Tampereen Vanhassa kirkossa gospel-messussa.

Ylöjärvellä Aron nähdään kirkkokonsertissa 10. joulukuuta ja toukokuulle on suunnitteilla iltamatapahtuma Toivolan lavalla.

Lue myös: The 60’s Summer Festival houkutteli kesäillan viettoon Toivolan lavalle

Uutta musiikkia on myös luvassa ja suunnitelmissa on tehdä pohjoismaisille markkinoille englanninkielinen käännös Aronin viimeisimmästä levystä Leikkipaikat nuoruuden.

Videolla Aron pääsee ylöjärveläisomisteisen 1960-luvun Ford Thurderbirdin kyytiin. (Kuva: Tanja Saarela)