Ylöjärven kaupungin tonttiarvonta suosi 23 hakijaa – Suosituin hakukohde oli Siivikkalassa

Ylöjärven kaupungin omakotitonttien saajat arvottiin jokasyksyisessä arvonnassa Ylöjärven kaupungintalolla torstaina 15. joulukuuta. Arvonnassa oli mukana 23 omakotitonttia.
Ilmakuvaa Siivikkalan uudesta asuinalueesta. Kuvattu huhtikuussa 2021. (Arkistokuva: Jani Saarenpää)

Tonteista 17 sijaitsee Siltatien alueella ja kuusi Siivikkalassa. Lisäksi arvottiin kymmenen varasijaa.

Tonttia saivat hakea yksityishenkilöt, ja he osallistuivat arvontaan joko paikan päällä tai etäyhteydellä.  Maanmittausinsinööri Ville Laitisen mukaan päätökset tontin saajista tehdään kahden viikon sisällä. Tämän jälkeen tehdään varaussopimukset varausmaksun maksaneiden kanssa.

Luovutuskirjojen tekemiseen on aikaa vuoden verran. Tontit joko vuokrataan tai myydään. Jos joku luopuu tonttivarauksesta tai varausprosessi muuten kariutuu, tonttia tarjotaan varasijalla olevalle.

Lue myös: Huippusuositulta Siivikkalan uudelta asuinalueelta asetettiin hakuun omakotitontteja – Siltatieltä haettavana 17 tonttia

Siivikkala suositumpi

Ylöjärven kaupunki tiedottaa, että hakemuksia tuli määräaikaan mennessä kaikkiaan 342. Näistä 335 hyväksyttiin. Osa hakijoista haki muutamaa kohdetta, osa kaikkia tai lähes kaikkia tontteja.

Siivikkala oli hakijoiden keskuudessa selkeästi suositumpi kohde. Noin puolet haki tonttia vain Siivikkalasta, puolet sekä Siivikkalasta että Siltatieltä.

Tonteista suosituin oli Siivikkalassa sijaitseva Ahmantie 15, jonka noin puolet hakijoista oli asettanut ensimmäiseksi kohteekseen. Laitisen mukaan tämä tontti sijaitsee tien päässä, mikä mahdollisesti vaikutti sen suosioon.