Huippusuositulta Siivikkalan uudelta asuinalueelta asetettiin hakuun omakotitontteja – Siltatieltä haettavana 17 tonttia

Ylöjärven kaupunki on asettanut hakuun yhteensä 23 omakotitonttia Siivikkalasta ja Siltatieltä. Tontit voi joko ostaa tai vuokrata.
Siivikkalasta Ahmatieltä on haettavissa yhteensä kuusi omakotitonttia. (arkistokuva: Jani Saarenpää)

Aikaisemmissa tonttihauissa huippusuosituksi osoittautuneelta Siivikkalan alueelta on haettavina yhteensä kuusi omakontitonttia. Tontit sijaitsevat uudella asuinalueella Ahmatiellä lähellä Siivikkalan koulua.

Tontit ovat kooltaan 850 ja 884 neliömetriä ja hinnaltaan 56 950–60 996 euroa. Neliöhinta tonteilla on 67–69 euroa.

Siltatien tontit Siltatie 3:n alueella

Siltatien alueelta kaupunki on asettanut hakuun yhteensä 17 omakotitonttia. Tontit sijaitsevat niin kutsutulla Siltatien 3 vaiheen alueella Miilukankaantien, Puuhiilentien ja Nokikujan varrella.

Pienin haettava tontti on kooltaan 888 neliömetriä, suurin 1 026 neliömetriä. Tontit ovat hinnaltaan 48 840–59 508 euroa, ja niiden neliöhinta on 55–60 euroa.

Lue myös: Uudelle asuinalueelle junaradan varteen nousee mm. kerrostaloja, ja hieman kauemmaksi myös townhouseja – Haasteena radan aiheuttama melu

Tontit ovat olleet aikaisemmin todella suosittuja

Omakotitonttien haku päättyy keskiviikkona 30. marraskuuta kello 15 ja niitä voivat hakea vain yksityishenkilöt. Tontit jaetaan arpomalla.

Tonttia ei voi saada, jos hakija tai hakijat ovat viimeisen kymmenet vuoden aikana ostaneet tai vuokranneet asemakaavatontin Ylöjärven kaupungilta.

Tontteja haetaan täyttämällä tonttihakulomake kaupungin kotisivuilla. Hakija voi hakea yhtä tai useampaa tonttia, mutta tontit tulee laittaa hakemuksessa ensisijaisuusjärjestykseen.

Ylöjärven kaupunki on järjestänyt vastaavat tonttihaut myös syksyllä 2020 ja 2021. Viime vuonna erityisesti Siivikkalan tontit saavuttivat huippusuosion.

Viime vuonna määräaikaan mennessä Siivikkalan ja Siltatien tonteista lähetettiin yhteensä 445 hakemusta, joista 436 hyväksyttiin. Osa hakijoista haki muutamaa kohdetta, osa kaikkia tai lähes kaikkia tontteja.

Tonteista ehdottomasti suosituin oli Siivikkalassa sijaitseva Majavantie 6, jonka liki puolet hakijoista oli laittanut ensimmäiseksi kohteekseen.

Lue myös:

Huippusuositut kaupungin omakotitontit on arvottu – Yhtä siivikkalalaistonttia havitteli parisataa hakijaa

Siivikkalan ja Siltatien omakotitontit ovat herättäneet taas valtavaa kiinnostusta – Näin paljon tonteista on lähetetty hakemuksia reilussa viikossa