Ylöjärven kaupunki osallistuu energiansäästötalkoisiin – Huonelämpötiloja lasketaan keskimäärin asteen verran

Ylöjärven kaupungin tekninen lautakunta käsitteli eilisessä kokouksessaan sähkön säästötoimenpiteitä talvikaudelle 2022–2023.
Ylöjärven kaupungin kiinteistöjen huonelämpötiloja lasketaan keskimäärin yhdellä asteella 19–21 asteeseen. (Kuvituskuva: Freepik)

Lautakunta päätti, että kaupungin kiinteistöjen huonelämpötiloja lasketaan keskimäärin yhdellä asteella 19–21 asteeseen. Lautakunnan puheenjohtaja Tomi Saaristo kertoo, että tähän asti huonelämpötilat ovat olleet keskimäärin 20–22 astetta.

Tämä päätös ei koske hoitolaitoksia eikä vuodeosastoja, joiden huonelämpötilat pysyvät ennallaan.

Tekninen lautakunta toteaa, että sähköenergian riittävyydestä talvikauden 2022–2023 huippukulutuksen aikoina ei ole täyttä varmuutta. Valtioneuvosto on esittänyt, että myös kuntien tulee varautua sähkön huippukulutusaikoina sähkökatkoihin. Sähkökatkojen kesto olisi noin kaksi tuntia ja se vaihtelisi eri alueilla eri aikoina.

Siinä tapauksessa, että sähkönjakeluun tulee katkoksia tai jakelukatkosten uhka on ilmeinen, seuraavat säästötoimenpiteet otetaan käyttöön talvikaudella 2022–2023 :

  • Uimahallin saunojen käyttöä vähennetään hiljaisina aikoina ja toiset saunat otetaan pois käytöstä niin miesten kuin naisten puolelta.
  • Ilmanvaihto säädetään osateholle kaikissa kiinteistöissä yli -10 asteen pakkasilla.
  • Kaupungin hallinnoimat autolämmitystolpat poistetaan käytöstä.
  • Ryhmien käytössä oleva Tiuravuoren uima-allas poistetaan väliaikaisesti käytöstä.

Normaalitilanteessa näitä säästökohteita ei oteta käyttöön.

– Energian hinta on niin korkea, että jatkuvasti mietimme keinoja, millä voidaan säästää energiaa, Saaristo sanoo.