Kokoomuksen vastine perussuomalaisille: Pidetään yhteisesti sovituista pelisäännöistä kiinni

Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Katja Luojusta yksimielisesti valtuustonpuheenjohtajan suunniteltuun määräaikaiseen tehtävään Juho Ojareksen esittämän vetäytymisen vuoksi. Yllättävä ja ennakoimaton muutos edellyttää vastuullista toimintaa, joten haemme kokemusta sekä paikallisiin että seudullisiin päätöksenteon foorumeihin. Ylöjärveläisessä politiikan pelisäännöissä on pitäydytty aiemmin ryhmän valintojen kunnioittamisessa ja luotettu valtuustoryhmien sisäiseen harkintaan.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä kyseenalaistaa ylöjärveläisen toimintatavan ja kokoomuslaisten kyvyn arvioida kokonaistilannetta. Antaako tämä oikeutuksen kyseenalaistaa myös muiden ryhmien henkilövalintoja jatkossa?

Perussuomalaisten esiin nostamat vihjailut Luojuksen toiminnasta ovat värittyneitä, jopa virheellisiä. Hallinto-oikeudessa on yksi oikaisupyyntö kaupunginhallituksen johtamisselvityksen hankinnasta eikä Luojuksen toiminnasta. Jokaisella kuntalaisella on oikeus valittaa kunnan päätöksistä, jos kokee niissä virheitä. Tämäkään valitus ei tee poikkeusta, vaikka oikaisupyynnön allekirjoittaja on perussuomalaisen lähiomainen.

Edellisellä kaudella valtuusto äänesti tilapäisen valiokunnan perustamisesta kaupunginhallituksen erottamisen arvioimiseksi eikä Luojuksen luottamuksesta. Äänestyksessä esitys tilapäisen valiokunnan perustamisesta kaatui selvin numeroin ja silloinen kaupunginhallitus nautti valtuuston luottamusta. Täytyy muistaa, että demokraattisessa päätöksenteossa päätökset tehdään yhdessä eikä yksin päätetä mitään.

Uusi valtuustokausi on alkanut hyvin, kun kaikki ovat sitoutuneet yhteisesti menemään eteenpäin. Meillä on päätöksenteossa edessä sekä talouden, palveluiden järjestämisen että Ylöjärven kasvun ja vetovoiman osalta tärkeitä asioita . Keskitytään niihin!

Kokoomuksen valtuustoryhmä

Comments are closed.