Miksi kokoomus haluaa rikkoa toimivan päätöksenteon? – Epäluottamus Luojuksen toimintaa kohtaan ei ole poistunut

Kokoomusta on yleensä pidetty johdonmukaisesti ja selkeästi toimivana poliittisena tahona. Nyt kuitenkin tämä mielikuva saa aika ison kolhun, jos kokoomus asettaa Katja Luojuksen kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi. Viime kaudella perussuomalaisille muodostunut epäluottamus Luojuksen toimintaa kohtaan ei ole poistunut.

Luojuksen toimiessa silloin kaupunginhallituksen puheenjohtajana, käynnisti hän johtamisselvityksen nimellä ajojahdin kaupunginjohtajaa vastaan. Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan johtamisselvityksessä piti selvittää kaupunginjohtajan, kaupunginhallituksen ja johtoryhmän toiminta. Sen päätöksen mukaan olisi myös Luojuksen toimintaa tutkittu.

Selvityksen valmistuttua kaupunginhallitus ei ollut enää tutkimuksen osapuoli, vaan selvittäjän yhteistyökumppani ja tiedonantaja. Tämän muutoksen oli Luojus sujuvasti tehnyt ilman kaupunginhallituksen päätöstä. Tämä oli kuitenkin pelkkä jäävuoren huippu asiakokonaisuudessa, joka johti useisiin valituksiin hallinto-oikeudelle ja lopulta kaupunginvaltuuston äänestykseen kaupunginhallituksen ja Katja Luojuksen luottamuksesta. Nämä kaikki asiat ovat luettavissa kaupungin arkistossa olevista pöytäkirjoista ja silloin ilmestyneistä uutisista.

Tämän farssin lopputuloksen tiedämme, mutta nyt kokoomus on nostamassa samaa henkilöä valtuuston puheenjohtajaksi, joka olisi taas mukana vallankäytön ytimessä. Viime kaudella Luojuksen omavaltainen toiminta käytännössä jäädytti kaupungin ylemmän johtoportaan tehokkaan toiminnan pitkäksi aikaa ja rapautti koko organisaatiota. Vahinkojen korjaaminen ja luottamuksen palautuminen vei kauan.

Miksi pitää asettaa henkilö, joka ei nauti luottamusta, päätöksenteon ylimmille portaille? Se käytännössä rikkoo toimivan koneiston, kun vaihdetaan viallinen ratas toimivien rattaiden joukkoon. Onko kokoomuksen tavoite vaikeuttaa kaupungin toimintaa ja mitä se sillä haluaa saavuttaa?

Tällä kaudella kokoomus asetti valtuuston puheenjohtajaksi Juho Ojareksen, johon luotettiin yli puoluerajojen ja poliittinen päätöksenteko toimi puolueiden tehdessä yhteistyötä hyvässä hengessä. Nyt valtuuston puheenjohtajan vaihtuessa kokoomuksella olisi hyviä korvaajia riveissään, jotka nauttivat luottamusta yli puoluerajojen, mutta haluaa kuitenkin asettaa jo negatiivisen meriittinsä antaneen johtopaikalle. Silloin tilanteen ymmärtää, jos varastossa ei ole enää muuta kuin käytöstä poistettuja ja rikkinäistä tarjolla. Kokoomuksella ei kuitenkaan vielä laarin pohja näy, niin miksi kaivaa esille viimeisin vaihtoehto?

Ylöjärven perussuomalaisten valtuustoryhmä

Comments are closed.