Usvaan unohdettu – Pakohuonemysteeri maaseutumiljöössä

Pakohuonepeliin kuuluvat aitta, jonka vellikelloa pelaajat soittavat ratkaistuaan kaikki tehtävät sekä taustalla oleva vilja-aitta. Johanna Tahlo on ylpeä vanhojen rakennusten uudesta elämästä.

Kaupungin häly ja kiire vaihtuvat maaseudun rauhaan Tahlon tilalle Ylöjärven Mutalaan saavuttaessa. Lyhyt ajomatka Kuruntieltä ja Uusi-Kuruntieltä, ja silmien eteen avautuu peltomaisema sekä luksusmajoitusta tarjoava maatila. Pihapiirin vanhat hirsirakennukset ovat saaneet uuden tarkoituksen pakohuonepelin areenana. Takana siintää Näsijärvi.

Tahlon tilan juuret juontavat 1500-luvun lopulle. Maatilan pihapiirissä sijaitseva ainutlaatuinen, viime elokuussa avattu pakohuonepeli Usvaan unohdettu vie pelaajat kauas Tahlon suvun jännittävään historiaan. Tilan menneisyydestä ammentava peli on suunniteltu yhteistyössä arvostetun pakohuoneyritys Getaway Room Escapen kanssa.

– Minä ja isäni Juha Tahlo kokosimme tarinoita tilan historiasta ja museoimme vanhoja tavaroita. Getaway Room Escape rakensi näiden pohjalta pelin ja pulmat, kertoo Tahlo Venturesin Johanna Tahlo.

– Tämä on tehty pelillisesti sellaiseksi, että tänne voi tulla vaikka olisi pelannut tosi paljon pakohuoneita tai vaikka tämä olisi ensimmäinen pakohuone.

 

Pakohuone on entisöity vuonna 1900 rakennettuun aittaan, jonka paksuseinäistä holvikellaria käytettiin aikoinaan jopa ruumiiden säilyttämiseen.

Pakohuoneeseen kuuluvassa tilanäyttelyssä on esillä maatilan aitoa, vanhaa esineistöä, mikä tekee vierailusta mielenkiintoisen aikamatkan paikallishistoriaan.

Myös 1700-luvulla valmistunut vilja-aitta on osa peliä.

Lisäkuumotusta peliin tuo se, että pelaajien saapuessa pakohuoneelle, paikalla ei ole ketään vastaanottamassa heitä. Postilaatikossa on puhelimet ja ohjeet, joiden avulla peli voi alkaa.

 

Johanna Tahlo

Tahlolla voi viipyä yön yli ystävien, perheen tai vaikka työporukan kanssa. Pakohuonekokemukseen on mahdollista yhdistää majoitus, sauna, palju ja lähiraaka-aineista valmistetut ateriat sekä jousi- ja ilmakivääriammuntaa.

– Erityisesti yritykset ovat löytäneet tämän, Tahlo iloitsee.

Elämyspaketit räätälöidään kullekin asiakkaalle sopivaksi. Pelkän pakohuoneen ja saunatilat voi varata myös verkosta.

Pakohuone on avoinna ympäri vuoden. Aikakausilleen ja käyttötarkoituksilleen tyypillisesti rakennuksissa ei ole lämmitystä.

– Ohjeistus on se, että sillä tavalla pitää pukeutua, että pärjää.

Pelaajia Tahlon tilalla käy läheltä ja kaukaa, ympäri Suomen.

– Tämä on ylöjärveläisille, lähellä asuville, mökkiläisille ja kotimaassa matkaaville ihana päiväretkikohde, Tahlo vinkkaa.

Lisätietoa ja pelivaraukset verkkokaupasta:
tahloventures.com/pako
Instagram: @tahloventures #usvaanunohdettu

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?