Kokoomuksen Haatajalla huono vertailukohde

Mielipidekirjoituksessaan 4.5. (YU) Peer Haataja hyvin kirjoittaa siitä, miten politiikassa pitäisi välttää mielikuvia ja tunteita. Sen sijaan itse en pidä järkevänä hänen tapaansa rinnastaa oppilaspaikkaisia kustannuseroja, kun kyseessä on iso Siltatien koulu verrattuna pienempään Karhen kouluun. Tietysti luvuissa on eroa. Kaikki ei ole pelkkää talousmatematiikkaa, vaan välillä pitää ottaa myös ihminen huomioon.

Tunnetusti Suomessa jokainen saa valita asuinpaikkansa. Parin viime vuoden aikana sattuneesta syystä etätyö on nostanut suosiotaan. Hyvillä tietoliikenneyhteyksillä se onnistuu mainiosti. Parin viime kuukauden aikana sattuneesta syystä kotimainen huoltovarmuus on aiheena noussut esille. Tämä pitää sisällään niin ruokaa kuin uusiutuvaa energiaa. Molemmat artikkelit tulevat maaseudulta.

Maaseudun voi valita asuinpaikakseen ihan puhtaasti harrastusten perusteella. Intohimoisesti koiriin suhtautuvan on vapaampaa touhuta maalla. Samoin perinteiset kalastus ja metsästys kiinnostavat aina.

Tavallinen metsätalous tarvitsee työntekijänsä. Ja aina tulee uusia innovaatioita. Seuraavassa suora lainaus Metsien Suomen viestintähankkeesta: ”Kotimaisesta puusta jalostettu biohiili voi lähitulevaisudessa korvata Kiinassa tuotettavan uusiutumattoman grafiitin sähköautojen akuissa, sanoo VTT:n tutkimuspäällikkö Katariina Torvinen”.

Kaupungistuminen on voimakas trendi. Silti maaseudulla asuu nyt ja tulevaisuudessa merkittävä määrä ihmisiä. Yhteiskunnan on hoidettava velvoitteensa.

Marko Taipale
kokoomusaktiivi maalta