Joukkuevoimistelija Emmi Nikkilä päättää uransa huipulla – moninkertainen arvokisamitalisti sanoo, että voimistelu pysyy silti mukana elämässä

Ylöjärven vuoden urheilijaksi valitun joukkuevoimisteluryhmä Minettien kapteeni Emmi Nikkilän urheiluvuosi 2021 oli menestyksekäs ja erilainen. Nyt Nikkilä päättää ansiokkaan kilpauransa voimistelijana ja katsoo luottavaisesti tulevaan.
Emmi Nikkilän ura joukkuevoimistelijana oli pitkä ja menestyksekäs. (Kuva: Sanna Hillberg)

Viime vuonna Mineteillä oli kansainvälisiä kilpailuja vähän. Maailmanmestaruuksien lisäksi kisattiin ainoastaan Euroopan mestaruuskisoissa. Siellä joukkue saavutti hopeaa.

MM-kilpailut olivat Minettien vuoden päätavoite, ja niihin valmistautuminen oli pandemia-ajasta johtuen erilaista aiempiin vuosiin verrattuna.

– Emme olleet nähneet pahimpia kilpakumppaneita emmekä kisanneet heitä vastaan. Ihan eri lähtökohdat. Ei oikein tiennyt mitä odottaa.

Ylöjärven kaupunki palkitsi MM-kultaa voittaneet ylöjärveläisminetit Jessica Hakalan (oik.), Emmi Nikkilän ja Meeriellen Sukarin marraskuussa. (Kuva: Vilma Kaura)

Minettien kova työ palkittiin MM-kultamitalilla marraskuussa. Tämä jäi Nikkilän viimeiseksi arvokisamitaliksi joukkuevoimistelussa.

– Nyt lopetin urani. Nämä olivat minun kuudennet naisten sarjan MM-kisat ja viimeinen kilpailu. Nyt sitten lajin parissa muulla tapaa, Nikkilä kertoo.

Voimistelu pysyy mukana elämässä

8-vuotiaasta asti voimistellut Nikkilä täyttää tänä vuonna 23 vuotta ja oli joukkueensa vanhin voimistelija. Hän kertoo, että joukkuevoimistelijat lopettavat uransa nuorina.

– Kun lukion jälkeen haluaa jonnekin korkeakouluun ja harjoitusmäärät ovat lähemmäs 30 tuntia viikossa, siinä ei oikein pysty molempia yhdistämään.

Nikkilä on tällä hetkellä osa-aikatöissä Suomen Voimisteluliitolla sekä autovuokraamossa, ja suunnittelee aloittavansa opinnot syksyllä. Hän kertoo, että nyt on myös mahdollista kokeilla asioita, johon ei voimistelu-uran aikana ollut mahdollisuutta.

– Varmasti urheilu ja myös voimistelu pysyvät jollain tapaa koko elämän mukana.

Nikkilä on käynyt tänä vuonna pitämässä leirejä eri seuroille Suomessa ja kertoo, että tulevaisuudessa valmennustyöt olisivat kiinnostavia.

– Nyt on kuitenkin sellainen olo, että vähän ottaa etäisyyttä. Tämä on ollut koko elämän joka päivä mukana. Saa vähän tilaa muillekin ajatuksille.

– Jos on joku unelma, uskokaa siihen ja tehkää sen eteen töitä. Ja vaikka tulisi vastainkäymisiä ja alamäkiä, älä lannistu vaan jaksa uskoa siihen omaan juttuun. Se varmasti jossain vaiheessa palkitaan, Nikkilä lähetti lopuksi terveiset lukijoille.

Emmi Nikkilä
3 joukkuevoimistelun maailmanmestaruutta
3 joukkuevoimistelun MM-hopeaa
1 Euroopan mestaruus
6 Suomen mestaruutta