Sähkön kilpailuttaminen on helppo tapa säästää

Sähkön hinta Suomessa on ollut kasvussa viime aikoina, ja varsinkin sähkönsiirron hinta on noussut rajusti. Tässä artikkelissa esitellään muutamia toimenpiteitä, joilla voit varmistaa, että saat hankittua sähkösopimuksen parhaaseen mahdolliseen hintaan. Noudata vain näitä neuvoja ja voit säästää vuosittain useita kymmeniä euroja sähkölaskussa!

Selvitä kodin energiantarve

Voit selvittää, kuinka paljon energiaa kotisi kuluttaa tarkistamalla aikaisemmat sähkölaskusi tai ottamalla lukeman sähkömittarista. Monet sähköverkot tarjoavat nettisivullaan palvelua, josta näet jopa päivittäisen sähkönkulutuksesi. Näin saat arvion siitä, kuinka paljon energiaa kotisi kuluttaa.

Tämän tiedon avulla voit vertailla eri sähkösopimuksia ja löytää tarpeisiisi parhaiten sopivimman sähköntoimittajan. Jotkut toimittajat myyvät sähköä kiinteään hintaan, jos kulutuksesi on helposti ennakoitavaa. Näin sähkölaskusi pysyy aina samana eikä yllätyksiä pääse syntymään, vaikka kulutuksessa pientä vaihtelua olisikin.

Joihinkin tarpeisiin taas esimerkiksi yösähkön käyttäminen voi olla järkevä ratkaisu. Esimerkiksi vesivaraajan vesi kannattaa lämmittää yösähköllä, joka on huomattavasti päiväsähköä halvempaa.

Vertaile sähkösopimuksia helppohinta.fi:n avulla

Kun tiedät karkean arvion kodin energiantarpeesta, voit helposti kilpailuttaa sähkösopimuksen käyttämällä Helppohinnan sähkön kilpailutusta.

Helppohinta.fi arvioi nopeasti sähkönkulutuksesi asuntosi neliömäärän mukaan ja laskee siitä vuosikulutuksen. Tällä vuosikulutuksella haetaan halvin sähköntoimittaja. Voit myös halutessasi syöttää selvittämäsi todellisen vuosikulutuksen laskuriin ja saada tarkempia tarjouksia.

HelppoHinta löytää muutamassa minuutissa parhaat sähkösopimukset. Uuden sähkösopimuksen solmimiseen menee HelppoHinnan avulla vain muutama minuutti. Sähkön toimitus jatkuu katkeamatta, jatkossa sähkölasku tulee vain eri yhtiöltä.

Miksi sähkön kilpailutus kannattaa?

On useita syitä, miksi kannattaa harkita sähkön kilpailuttamista.

Ensinnäkin, sen avulla löydät itsellesi parhaan mahdollisen sähkösopimuksen. Kun kilpailutat sähkösopimuksen, tiedät tarkalleen, mitä eri sähkösopimus vaihtoehtoja on tarjolla ja kuinka paljon kukin niistä maksaa.

Sen jälkeen voit päättää, mikä on sinulle paras vaihtoehto hinnan ja muiden tekijöiden, kuten sähkön alkuperän perusteella.

Lopuksi säästät rahaa. Joissakin tapauksissa säästöt sähkölaskussa voivat olla huomattavat – jopa 30 prosenttia tai enemmän. Tämä johtuu siitä, että kilpailuttamisprosessi laskee hintoja ja tarjoaa sinulle parhaan mahdollisen sähkön hinnan.

Voidaanko sähkönsiirto kilpailuttaa?

Vastaus tähän kysymykseen on ei – sähkönsiirtoa ei voida kilpailuttaa. Sähkönsiirto tapahtuu yleensä määrätyn paikallisen verkon tarjoajan kautta. Infrastruktuurin kannalta ei ole järkevää rakentaa montaa rinnakkaista sähköverkkoa. Koska alueella on vain yksi palveluntarjoaja, sähkön siirtoa ei voida kilpailuttaa.

Sähkön kilpailutuksesta puhuttaessa tarkoitetaan siis yleensä sitä, että kyseessä on sähköenergian hinnan kilpailutus. Sähköenergian hinta muodostaa tänä päivänä noin 30-50% koko sähkölaskusta, sähköverkosta riippuen, ja loput muodostuvat sähköverkon energiansiirtomaksusta. Energiansiirtomaksuun ei voi, ikävä kyllä, vaikuttaa.

Sähkön kilpailutus HelppoHinnan on turvallista ja helppoa

Kun valitset sähkösopimuksen HelppoHinnan avulla, sinua pyydetään täyttämään tiedot, jotka lähetetään suoraan sähköyhtiölle. Teet siis sähkösopimuksen sähköyhtiön, et HelppoHinnan kanssa. Tietojasi käsitellään huolellisesti ja niitä käytetään ainoastaan sähkösopimuksen solmimiseen.

Uusi sähköyhtiö irtisanoo vanhan sähkösopimuksesi valtuutuksellasi, sekä hoitaa puolestasi paperityöt. Sähkön kilpailutus ei katkaise sähköjä hetkeksikään.

Mitä sähkön kilpailutus maksaa?

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen kannattaa itse asiassa tehdä mahdollisimman usein, ja se onkin HelppoHinnan avulla sinulle täysin ilmaista, eikä siitä ole sinulle mitään muutakaan haittaa. Lisäksi pystymme tavallisesti neuvottelemaan sinulle erikoishinnan, joka on halvempi kuin suoraan sähköyhtiöltä hankittu sähkösopimus.

Kilpailuttamalla sähkösopimusta mahdollisimman usein voit saada parhaillaan aikaan tilanteen, jossa sähköntuottajat kilpailevat sinusta asiakkaana, ja näin saat parempia diilejä sähkösopimuksille.

Sähkön laatu ei kärsi kilpailutuksesta

Parasta hintaa etsiessä kannattaa aina miettiä, miten tarjouskilpailu vaikuttaa palvelun ja tuotteen laatuun. Joissain tilanteissa säästäminen ei aina ole paras ratkaisu.

Sähkön tarjouskilpailu ei vaikuta tuotteen, tässä tapauksessa sähkön, laatuun. Verkkoyhtiö (eli sähköä siirtävä yritys) on lain mukaan velvollinen varmistamaan toimitetun sähkön laadun.

Sähkön kilpailutus ovat yksinkertainen, nopea ja lähes riskitön tapa säästää rahaa tavanomaisissa välttämättömissä menoissa. Lisäksi sähkön kilpailutus on asiakkaille täysin maksutonta.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?