Kaupunginhallitus: Ratikan yleissuunnittelu käynnistyy, elinkeino-ohjelma hyväksyttiin, Kultaniitty saa uudenlaisia rivitaloja

Ylöjärven kaupunginhallitus päätti maanantaina käynnistää seuturaitiotien Hiedanrannan ja Ylöjärven välisen ratahaaran tarkentavan yleissuunnittelun.

Kaupunginhallitus äänesti asiasta. Tarkentavan yleissuunnittelun käynnistämistä puolsi kahdeksan jäsentä ja vastusti kolme jäsentä. Vastaan olivat perussuomalaisten ja keskustan jäsenet.
Hiedanranta–Ylöjärvi-ratahaaran rakentaminen ajoittuu alustavasti vuosille 2029–2032. Ylöjärvi ei ole kuitenkaan vielä tehnyt päätöstä raitiotien laajentamisesta Tampereelta Ylöjärvelle.

Rakentamista ennen on tarkoitus tehdä toteutussuunnittelua vuosina 2027–2028 ja hankesuunnittelua vuosina 2025–2026. Kunkin suunnitteluvaiheen päätteeksi kaupunginvaltuusto tekee päätöksen mahdollisesta seuraavaan suunnitteluvaiheeseen siirtymisestä.

Tarkentavassa yleissuunnitelmassa on tavoitteena tarkentaa asemakaavoituksen edellyttämälle tasolle muun muassa siltoja, pysäkkijärjestelmää, sähkönsyöttöasemia, raiteenvaihtopaikkoja, varikon toimintaa sekä kävely- ja pyöräily-yhteyksiä.

Yleissuunnitelman hankinta käynnistetään kilpailutuksella lähiaikoina. Suunnittelutyö kestää arviolta ensi vuoden loppupuolelle. Alustava kustannusarvio on 500 000 euroa, joka jaetaan Tampereen ja Ylöjärven kesken erikseen sovittavalla tavalla.

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan myös Ylöjärven kaupungin elinkeino-ohjelman 2021–2026. Kaupunginvaltuusto palautti aiemmin syyskuussa elinkeino-ohjelman valmisteluun.

– Kaikki kaupunginhallituksessa olivat nyt tyytyväisiä lopputulokseen. Oltiin myös tyytyväisiä siihen, että prosessi aikoinaan pysäytettiin ja käynnistettiin uudella tavalla. Valmistelussa käytettiin nyt työpajatyöskentelyä, eli kaupunginhallituksen jäseniä ja ryhmäjohtajia osallistettiin. Elinkeino-ohjelman sisältö selkeytyi, ja se on nyt myös visuaalisesti viimeistellyn ja uskottavan näköinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Katja Luojus kommentoi.

Kaupunginhallitus keskusteli myös ensimmäisenä esityslistalla olleesta Kirkonseudun Kultaniityn alueen rivitalotonttien toteuttajasta. Toteuttajaksi valittiin RPJ Rakennus Oy.

– Olimme iloisia, että suunnitelmassa on erilaisia, uudenmallisia ratkaisuja, jotka sopivat hyvin siihen ympäristöön. Talojen väritkin ovat jotain muuta kuin yleisesti nähdyt Ylöjärven vaakunan värit, Luojus sanoo.

Lue lisää raitiotien jatkosuunnittelusta