Kansallisen veteraanipäivän juhlalounasta ei voida järjestää – Kaupunki muistaa veteraaneja ja lottia tervehdyksellä ja suklaarasialla

Kansallista veteraanipäivää vietetään tiistaina 27. huhtikuuta.
Ylöjärven sotaveteraanit ry, seppeleen lasku, sankarihauta

Vuoden 2016 kansallisessa veteraanipäivässä seppelepartio kävi laskemassa seppeleen sankarivainajien muistopatsaalle Ylöjärven hautausmaalla.

Perinteen mukaisesti kansallisen veteraanipäivän seppeleet lasketaan Ylöjärven sankarihaudoille, mutta poikkeuksellisesti ilman yleisöä.

Ylöjärven kaupunki tiedottaa, että koronaviruspandemian vuoksi se ei järjestä perinteistä veteraanipäivän juhlalounasta tänä vuonna. Kaupunki muistaa sotaveteraaneja, lottia ja veteraanien leskiä kaupunginjohtajan tervehdyksellä sekä ylöjärveläisen Suojärven suklaatilan juhlavalla konvehtirasialla.

Vuoden 2021 veteraanipäivän teemana on ”Ihmisten välillä hyvä tahto – Välvilja mellan människor”. Teema kunnioittaa veteraanipäivän rauhanomaista luonnetta ja nostaa esiin veteraaneilta perintönä saatua puolustettua itsenäisyyttä. Tälle perustalle sukupolvet ovat voineet yhteistyössä rakentaa vapaata ja yhdenvertaista yhteiskuntaa, joka mahdollistaa moniarvoisen vuoropuhelun ja toistemme kunnioittamisen yksilöllisistä eroistamme huolimatta.

Yle TV 1 lähettää kansallisen veteraanipäivän juhlalähetyksen 27.4. klo 15-16 Tampere-talosta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?