Nysse-busseissa maskipakko ensi maanantaista alkaen

Tampereen seudun joukkoliikenteen busseissa astuu voimaan maskipakko ensi maanantaista alkaen.

Maskipakko koskee 12 vuotta täyttäneitä matkustajia. Maskipakosta voivat poiketa vain matkustajat, jotka eivät terveytensä vuoksi voi käyttää maskia. Todistusta terveydellisestä esteestä ei kuitenkaan vaadita.

– Tilanne koronan suhteen on nyt niin huolestuttava, että kaikki keinot on otettava käyttöön, Tampereen pormestari Lauri Lyly perustelee.

Tampereen seudun joukkoliikenteen mukaan on tärkeää tarjota turvallinen matka kaikille joukkoliikenteen käyttäjille. Bussien siivousta on tehostettu ja hyvän ilmanvaihdon takaamiseksi kaikki ovet avataan aina pysäkillä pysähtyessä. Lisäksi vuoroja pyritään lisäämään ruuhkaisimpiin kellonaikoihin.

Heikentyneessä koronatilanteessa on tärkeää, että jokainen matkustaja pyrkii omalla toiminnallaan ehkäisemään viruksen leviämistä. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa välttää ruuhka-aikoja eli aamun ja iltapäivän työmatkaliikennettä. Lisäksi tulee matkustaa vain terveenä, huolehtia käsihygieniasta sekä muistaa turvavälit bussissa ja pysäkillä. Busseissa kannattaa välttää käteistä ja käyttää matkakorttia tai Nysse Mobiili -sovellusta.