Lempiäniemessä vietettiin miljoonasatsauksen harjannostajaisia – katso kuvista, minkälaiselta rakennus nyt näyttää

Ylöjärven seurakunnan omistamassa Lempiäniemen leirikeskuksessa oli perjantaina juhlatunnelmaa, kun uusi ruokala- ja leirirakennus oli saatu harjakorkeuteen. Sekä seurakunnan väki että rakentajat huokuivat tyytyväisyyttä hankkeen etenemisestä.
Kirkkoherra Ulla Ruusukallio oli tyytyväinen näkemäänsä.

– Kun rakennusprojekti on tässä vaiheessa, niin hymyilyttää. Ylöjärven seurakuntaa on sanottu yltiörohkeaksi, jopa hullunrohkeaksi, kun se on ryhtynyt tällaiseen rakennushankkeeseen aikana, jolloin valtaosa muista seurakunnista luopuu leirikeskuksista. Itse ajattelen, että on huikeaa, kun uskallettu lähteä tähän hankkeeseen, Ylöjärven kirkkoherra Ulla Ruusukallio sanoi harjannostajaisväelle.

Kirkkoherra kertoi, että ennen perjantaita hän oli kuullut vain juttuja ja nähnyt vain kuvia siitä, minkälainen uudesta rakennuksesta tulee.

– Nyt kun näkee talon harjakorkeudessa, voi vain haukkoa happea pihamaalla seistessä. Niin massivinen ja iso tämä rakennus on. Ajattelen, että tämä on hyppy tulevaisuuteen. Tulevaisuus sitten näyttää, minkälainen toivon ja ilon sekä yhteisöllisyyden kokoontumispaikka tästä tulee. Tässä vaiheessa voin vain kiittää, että tämä on mahdollistettu, Ruusukallio sanoi.

Rakentajan edustaja, Ojares Oy:n hallituksen puheenjohtaja, Heikki Ojares sanoi olevansa yllättynyt siitä, ettei joidenkin mielestä leirikeskuksia enää tarvittaisi.

– Itse olen eri mieltä, koska niin merkittävä asia rippikoulut ovat nuorille, Ojares tuumasi.

Pian 50 vuotta rakennusmestarina toimineen Ojareksen mukaan Lempiäniemen ruokalarakennus on ollut erittäin mielenkiintoinen rakennuskohde.

– Tämä on huomattavan iso hirsirakennus, jonka kattotuolitkin ovat melkein neljä metriä korkeat. Niitäkään ei ole ihan yksinkertaista laittaa paikalleen, Ojares totesi.

Lempiäniemen uuden rakennuksen suunnittellut arkkitehtitoimisto Himlan arkkitehti Jussi Hietalahti yhtyi Heikki Ojareksen puheisiin ja sanoi rakennushankkeen olevan varsin mielenkiintoinen.

– Tässä ei lähdetty tekemään villeintä mahdollista suunnitelmaa vaan pyrittiin järkevään suunnittelluun. Tämä on monikäyttöinen rakennus ja toivottavasti tiloja uskalletaan käyttää monipuolisesti, Hietalahti sanoi.

Ylöjärven seurakunnan kirkkovaltuusto hyväksyi viime vuoden elokuussa Lempiäniemen leirikeskuksen rakennushankkeen kokonaismäärärahaksi 2,814 miljoonaa euroa. Kokonaismääräraha sisältää uuden ruokalarakennuksen (2,23 miljoonaa euroa) lisäksi muun muassa saunojen ja takkatuvan saneerauksen, maalämmön, valmistuskeittiön laitteet sekä kalustehankinnat.

Comments are closed.