Viljakkalassa lapsuutensa asunut muusikko Jesse Markin sai Teosto-palkinnon

Vuoden 2020 Teosto-palkinnon saivat raadin yksimielisellä päätöksellä Jesse Markinin ja Totte Rautiaisen sävellykset ja sanoitukset levyllä Folk.

Teosto-palkinnon voittivat Totte Rautiainen ja Jesse Markin. Kuva: A.J. Savolainen.

Palkinnonsaajista päätti viisihenkinen raati erillisen esiraadin valitsemien seitsemän teoksen ja teoskokonaisuuden joukosta.

Vuodesta 2003 asti jaettu Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimpia taidepalkintoja. Kun palkinnon saa yksi teos, palkintosumma on 25 000 euroa.

 

Voittajan valinnut raati luonnehti palkittua Folk-levyä seuraavasti:

”Erinomaisissa kappaleissa ja terävänäköisesti käsitellyissä teemoissa yhdistellään hienosti eri vaikutteita ja tyylejä. Taidokas, korkealaatuinen ja tasapainoinen kokonaisuus, joka kantaa alusta loppuun ja on valmis mihin tahansa.”

Video palkinnon jakamisesta ja Will Shoot -kappaleen live-esityksestä julkaistaan Teoston YouTube-kanavalla torstaina 23.4. kello 13.

Linkki kanavalle https://www.youtube.com/channel/UCG9vUMB9kK9HMqVIjYQ4lKQ

 

Jesse Markin ja Totte Rautiainen esiintyvät perjantaina 24.4. klo 19.05 alkavassa Yle Olohuone -lähetyksessä, jota voi katsella ja kuunnella TV2-kanavalla ja Yle Areenassa.

Viljakkalassa lapsuutensa asunut Markin palkittiin helmikuussa myös Emma Gaalassa vuoden tulokkaana ja kriitikoiden valintana.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?