Lions Clubeilta merkittävä lahjoitus: Diakoniatyölle 1 600 euron arvosta lahjakortteja

Moni vähävarainen ylöjärveläinen saa makoisan joulun. Siitä huolehtivat Lions Clubit Ylöjärvi/Keijärvi ja Ylöjärvi/Teivo. Kumpikin yhdistys lahjoitti seurakunnan diakoniatyölle 1600 euron edestä lahjakortteja Ruokakeitaalle, josta lahjakortin saajat voivat hakea ruokaa joulupöytään.
Sirpa Ahola (vas.) ja Eliisa Ala-Kuusisto vastaanottamassa lahjakortteja Tapio Lindroosilta, Jarmo Vuorelta ja Pekka Pirtinaholta (oik.).

Tämä on ensimmäinen kerta kun leijonat lahjoittavat lahjakortteja. Aiemmin he ovat lahjoittaneet ruokakasseja, jotka seurakunta on jakanut tarvitseville.

– Tämä lahjakortti on annettu sillä mielellä, että tällä saa elintarvikkeita, ei tupakkaa eikä alkoholia, tarkentaa LC Ylöjärvi/Teivon presidentti Jarmo Vuori.

Ruokakeidas valikoitui yhteistyökumppaniksi, koska se on yksityinen ylöjärveläinen yritys.

– Ruokakeitaalla on kilpailukykyinen laatu-hinta-suhde, Vuori tähdentää.

– Seurakunnan diakonia jakaa lahjakortteja sen mukaan kuin katsoo tarpeelliseksi. Me emme tiedä kuka ne saa, toteaa LC Ylöjärvi/Keijärven presidentti Tapio Lindroos.

– Kortteja on 128 ja yksi kortti on 25 euron arvoinen, hän kertoo.

– Tämä on meillekin hieno kunnianosoitus, sanoo Ruokakeitaan kauppias Pekka Pirtinaho, jonka yritys lähti mielihyvin mukaan joulukampanjaan.

Lahjakortit diakonian asiakkaille

Diakoniatyöntekijät Minna-Liisa Pajunen (vas.), Mikko Huuhtanen, Sirpa Ahola, Eliisa Ala-Kuusisto, Anu Tassberg ja Marika Rajala iloitsevat mittavasta lahjoituksesta.

– Jaamme näitä lahjakortteja sellaisille ihmisille, joita olemme vuoden aikana auttaneet, eli joilla on asiakkuus diakoniatyöhön. He ovat niitä ihmisiä, jotka ovat tarvinneet apua aika säännöllisesti johtuen erilaisista syistä: työttömyys, sairastumiset tai yhtäkkiä on tullut iso ylimääräinen meno ja he ovat joutuneet tukeutumaan ruoka-apuun meidän seurakunnasta, kertoo Ylöjärven seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Eliisa Ala-Kuusisto.

– Ruokaan liittyy paljon tunnetta. Se lämmittää. Kun vatsa on täynnä, niin on hyvä mieli, hän sanoo.
Näiden lahjakorttien lisäksi seurakunta saa lahjoituksia myös yksityisiltä.

– Tänä päivänä on antamisen iloa. Se on myös hyvää kasvatusta lapsille, jotka ovat siinä mukana. Kyllä ylöjärveläinen joka pystyy, niin auttaa, Ala-Kuusisto iloitsee.

Lisäksi seurakunta vie joulukukat 25:lle kotisairaanhoidon piirissä olevalle henkilölle, jakaa Mannerheimin lastensuojeluliiton Joulukampanjaan lahjoitettuja paketteja lapsiperheisiin sekä järjestää joulunvieton yksinäisille seurakuntakeskuksella jouluaattona. Seurakunta jakaa lahjoituksia myös Kurussa ja Viljakkalassa.