Toimela ja Koivisto Iskun liigajoukkueeseen

Ylöjärven Ryhdin kasvatit Ilari Toimela ja hakkuri Einari Koivisto pelaavat ensi kaudella lentopalloliigaa Rantaperkiön Iskun joukkueessa.

19-vuotias Toimela ja 20-vuotias Koivisto kuuluivat viime kaudella Iskun ykkössarjajoukkueeseen.

Ykkössarjassa yleispelaajan paikalla pelannut Toimela pääsi pelaamaan viime kaudella ensimmäiset liigaottelunsa keskitorjujana.

– Ensi kaudesta odotan kehittyvää kautta. On hienoa päästä liigaan kokeilemaan kokeneiden kaverien rinnalle. Ensimmäisistä liigapeleistä jäi hyvä fiilis, ja ne menivät ihan hyvin. Pallo tuli kovaa ja korkealta, ja peli on enemmän strategista ylemmällä sarjatasolla, Toimela sanoo Iskun tiedotteessa.

Toimelan tavoite on päästä pelaamaan ja kehittymään nimenomaan yleispelaajana, vaikka torjuntapeli onkin hänen vahvuutensa positiivisen asenteen lisäksi.

– Yritän aina pitää positiivista naamaa ja tsempata muitakin, ja siten parantaa kaikkien peliä. En hermostu helposti, ja se auttaa monessa tilanteessa. Pyrin myös aina kehittymään. Tavoitteena on kehittyä joka kausi, joka treenin jälkeen, saada liigassa peliaikaa ja joskus saada myös Suomen lippu rintaan, Toimela tuumaa.

Einari Koivisto pelasi ensimmäisen liigaottelunsa lokakuussa, ja kävi sen jälkeen useammassakin ottelussa auttamassa liigajoukkuetta.

– Olen hyväntuulinen pelaaja, ja pyrin siihen että pelaaminen ja treenaaminen on hauskaa. Vahvuuteni on rauhallisuus. Pystyn pitämään pään kylmänä. Lyöntipeli kulki viime kaudella hyvin, mutta monipuolisuutta tarvitsen lisää. Viime kaudella menin paljon eteenpäin, Koivisto kuvailee.

– Liigapelit olivat eri tavalla intensiivinen kokemus. Kun alkujännitys kääntyi energiaksi, pitkäksi aikaa jäi hyvä fiilis. Yleisöstä sai energiaa ja kovista peleistä lisämaustetta pelaamiseen. Tämä on hieno mahdollisuus päästä koittamaan mihin omat ja joukkueen rahkeet riittävät. Tavoitteena on kokonaisvaltainen kehittyminen, niin henkisesti kuin fyysisestikin, hän jatkaa.
Toimela aloittaa syksyllä neljännen vuoden Sammon lukiossa. Koivisto valmistui ylioppilaaksi viime talvena. Hän aikoo hakea opiskelemaan ensi keväänä. Molemmat tekivät Iskun kanssa vuoden sopimuksen.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>