Ryhti päätti kautensa murskajaisilla

Ryhti ei jättänyt mitään arvailujen varaan naisten Ykkössarjan alajatkosarjan ristikkäispudotuspelien toisessa osassa. Ryhti nuiji HPK A:n tonttiin lukemin 0–3 (14–25, 9–25, 8–25) ja pääsi ansaitulle kesälomalle.

Pelin jälkeen Ryhdin päävalmentaja Petri Saari oli helpottunut mies. Pitkä kausi on viimein ohi ja Ryhti sai varmistettua sarjapaikan omalla tekemisellään.
– Oli hienoa päättää tuollaiseen peliin kausi. Tämä antoi hienon fiiliksen. Tuli tyhjä mutta toisaalta samalla rauhallinen olo. Näinhän tämän pitikin mennä, mies iloitsi.
Kuten erälukemat todistivat, koko peli meni ylöjärveläisten hallinnassa. Kaikki pelin osa-alueet toimivat moitteetta ja peli rullasi hienosti. Joukkueen konkariosaston Katri Markkanen ja Ira Koivusalo eivät lähteneet Hämeenlinnaan lainkaan mukaan, joten juniorit pääsivät taas näyttämään osaamistaan.
Päävalmentaja Saari kertoi ylpeyttä äänessään, että erälukemat eivät valehdelleet lainkaan. Ryhdin dominanssi oli selvästi havaittavissa.
– Kyllä tämä oli aikalailla yhtä päätä. Ei tullut edes pitkiä palloralleja kauheasti, emmekä tehneet virheitä. Teimme edelleen vastustajan pisteistä varmaan puolet, mutta kyllä normaaliin verrattuna pelasimme sitä peliä, mitä naisemme osaavat.
Erityiskehuja saivat sunnuntain ottelussa vastaanotto ja syöttöpelaaminen. Nämä osa-alueet olivat nikotelleet kauden aikana jonkin verran, joten onnistumiset ruokkivat jatkoa. Päävalmentaja Saari ei keksinyt mitään negatiivista sanottavaa pelin jäljiltä. Mies tyytyi toteamaan, että peli on tämän näköistä, kun kaikki osa-alueet toimivat. Ja niinhän tilanne toki olikin.
Vaikka edustusjoukkueen kausi onkin jo ohi, isolla osalla pelaajista se vielä jatkuu. Ryhdin pelaajamateriaali koostui isoilta osin A- ja C-junioreista ja heillä on vielä edessään omat sijoitusturnauksensa.
Päävalmentaja Saari uskoi, että edustuksen peleistä on varmasti hyötyä myös junioripeleihin. Samalla toteutuu myös Ryhdin pelaajapolitiikan ydin, nuorten pelaajien kehittäminen ja eteenpäin vieminen.
– Nyt saatiin yksi tavoite, sarjapaikan säilyttäminen, maaliin. Aika selvästi vielä loppupeleissä. Se on iso plussa varsinkin näin nuorella joukkueella. Kyllä valmentajana voi olla tyytyväinen. Nuoret naiset nousivat aikamoisen askeleen eteenpäin, mies totesi.
Uutta kautta aletaan myös rakennella pikkuhiljaa. Pelaaja- tai valmentajasopimuksia ei ole vielä, mutta nekin etenevät ajallaan. Joukkueella on nyt ansaittu viikon tauko, jonka jälkeen junioripelit jatkuvat vielä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>