Rehtori Emilia Pokkinen kannustaa kaikenikäisiä opiskelemaan Suomen Teatteriopistoon

Tamperelainen Suomen Teatteriopisto viettää parhaillaan toimintansa 30-vuotisjuhlaa. Merkkivuosi näkyy opiston kaikessa tekemisessä monipuolisesti vuoden ajan.

Emilia Pokkinen on vakuuttunut siitä, että 30-vuotiaalla Suomen Teatteriopistolla on valoisa ja myönteinen tulevaisuus. Hän oli Pirkanmaan mainiona.

Teatteriopisto on saanut tänä syksynä rehtorikseen vahvan teatteritaustan omaavan Emilia Pokkisen. Hän korostaa olevansa vahvasti opettaja, vaikka toimiikin rehtorina.

Pokkisen mukaan Suomen Teatteriopisto on rakentanut kolmen vuosikymmenen aikana toiminnalleen kestävän kivijalan. Hänen mielestään tässäkään asiassa ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen.

Juhlavuoden yhtenä tehtävänä on tuoda Suomen Teatteriopisto tutuksi ja tunnetuksi suurelle yleisölle, mahdollisimman monelle pirkanmaalaiselle.

Pokkisen mukaan teatterilla on aina sijansa suomalaisessa yhteiskunnassa. Itsekin freelancer-näyttelijänä toiminut Pokkinen uskoo, ettei kulttuuri- ja taideala kuole, vaikka yhteiskunnan satsaukset pienenevätkin määrärahojen leikkauksilla.

Suomen Teatteriopisto toimii parhaillaan Tampereella ja Ylöjärvellä, mutta sillä on suunnitelmat laajentaa opetusta muihinkin kuntiin.

Maakunnan Matti haastatteli Emilia Pokkista Pirkanmaan mainiona.