MAINOS

Yhdistelylainan vertailu voi tuoda isot säästöt

Vanhojen lainojen yhdistämiseen käytetty yhdistelylaina on usein taloutta selkiyttävä ja isojakin säästöjä tuova ratkaisu. Jos yhdistelylainan koron saa painettua aiempia lainoja alemmaksi, voi joka kuukausi säästää selvää rahaa vain muutamien minuuttien työllä.

Vieläkin kannattavampaa lainojen yhdistäminen voi olla silloin, jos yhdistelylainatarjouksia pyytää kilpailutuspalvelun kautta. Tällöin useat pankit ja luotonmyöntäjät voi laittaa kilpailemaan keskenään asiakkuudestasi.

Vertaa lainojen yhdistäminen tästä ja testaa, kuinka paljon voisit säästää.

Sama lainasumma – pienemmät kustannukset

Lainojen yhdistämisen konsepti on yksinkertainen: kokoamalla kalliit vanhat kulutusluotot ja muut lainat yhden katon alle voit saada paremman tarjouksen ja säästää kuukausierässä.

Yhtälö on erityisen kannattava silloin, jos vanhojen lainojen korot ovat kalliita ja nykyisin taloustilanne on kohentunut. Vakuudettomassa yhdistelylainassa korko ja kulut määriytyvät aina osittain hakijan taloudellisen tilanteen mukaan.

Parhaimmillaan muutaman minuutin lisätyöllä saat helpotettua velkataakkaa maksamalla pienempiä kuukausieriä samasta lainasummasta.

Yhdistelylainahakemuksen voi rustata nopeasti ja ennen kaikkea riskittömästi. Palvelumme kautta vertailet yhdistelylainat aina ilman velvoitteita. Hakemus ei siis sido mihinkään.

Valitse tarkasti, mitä lainoja yhdistät

Lainojen yhdistäminen kannattaa vain, kun tiedät mitä teet. Ihan kaikkia lainoja ei kannata välttämättä ottaa saman yhdistelylainan katon alle – tietyissä lainatyypeissä korko voi nimittäin jo valmiiksi olla alhainen.

Nämä lainat kannattaa melkein aina yhdistää, jos mahdollista:

  • Osamaksusopimukset
  • Pikavipit ja muut pienet vakuudettomat kulutusluotot
  • Luottokorttivelat

Sen sijaan asuntolainat, valtion takaamat opintolainat ja muut vakuudelliset lainat kannattaa yleensä suosiolla jättää yhdistelylainahakemuksen ulkopuolelle. Ellet sitten hae vakuudellista yhdistelylainaa, jolla uskot voivasi painaa koron vielä näitäkin lainoja alemmaksi.

Apuna nykyisten lainojesi selvittämisessä voit hyödyntää Positiivista luottotietorekisteriä. Uuteen rekisteriin merkataan kaikki nykyiset lainasi kaikkine tietoineen. Näin voit helposti selvittää nykytilanteen tarkalleen ja hyödyntää sitä yhdistelylainaa hakiessasi.

Harkitse ennen kuin lainaat

Nykyaikaisilla luottomarkkinoilla erilaisia rahoitusratkaisuja piisaa. Perinteisten pankkilainojen rinnalle on tullut yhä vain yleistyneitä osamaksusopimuksia, luottokortteja, virtuaalisia luottokortteja, luottotilejä, vakuudettomia kulutusluottoja ja monenlaisia muita rahoitusratkaisuja.

Lainaa kannattaa silti ottaa aina vain tarpeeseen. Yhdistelylaina on siinä mielessä muista eroava rahoitusratkaisu, että sen tavoitteena on jälleenrahoittaa olemassa olevat lainat edullisemmalla korolla, eikä ottaa uutta lainaa.

Varmista aina yhdistelylainaa harkitessa oma tilanteesi ja käytä rahoitusta vain aikaisempien lainojen pois maksamiseen. Älä ota turhaan tarvettasi suurempaa yhdistelylainaa ja muista aina kilpailuttaa tarjonta.

Yhdistä-laina.fi auttaa yhdistelylainan vertailussa täysin maksutta ja ilman sitoumuksia.

Yhdistelylainan valinnan 3 tärkeintä kulmakiveä:

  • Hae lainaa harkiten. Vertaa nykyisten lainojesi korot ja laske kokonaistilanne auki.
  • Vertaa aina kaikki kulut ja korot. Vertaa sekä korko että lainanhoidon kulut. Todellinen vuosikorko on paras apurisi.
  • Kilpailuta. Vertaile eri pankkien tarjouksia löytääksesi parhaat. Varmista näin, että saat parhaan mahdollisen hinnan lainallesi.

 

MAINOS