Turvallisuus vaatii toimenpiteitä – kannattaa kantaa huolta myös ”muiden mukuloista”

Ville MäkinenKaupungin turvallisuusaiheinen kysely asukkaille on auki vielä puolitoista viikkoa. Kannattaa antaa itseltään muutama minuutti ja vastata kyselyyn.

Vastauksilla on oikeasti vaikutusta Ylöjärven turvallisuustilanteeseen tulevaisuudessa. Vastausten avulla tiedetään, mihin pitää reagoida.

Kaupungin on ylläpidettävä tehokasta ja näkyvää julkista turvallisuutta. Uusia alueita kehitettäessä ja vanhoja alueita kohentaessa turvallisuus on yksi tärkeimmistä näkökulmista. Kaavoitus ja rakentaminen ovat tässäkin tärkeässä asemassa. Turvallinen kaupunkisuunnittelu vähentää rikollisuutta ja onnettomuuksia. Esimerkiksi riittävä valaistus ja kameravalvonta ovat todellisia avaintekijöitä.

Turvallisuuteen liittyvät myös eri palvelujen kirjo ja niiden toteuttaminen. Miten koulujen mahdollisiin ongelmiin puututaan? Miten työttömistä huolehditaan? Miten ennaltaehkäisevä nuorisotyö järjestetään? Ja niin edelleen.

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen tärkeyttä voi tuskin korostaa liikaa, vaikka ne eivät kaupungin toimivallan alla olekaan.

Kaikista ratkaisevinta on ihmisten ja sitä kautta koko yhteisön hyvinvointi. Ilkivaltaan on puututtava heti ja siitä pitää puhua kotona. Naapuriapu ja myös ”muiden mukuloista” huolehtiminen vie pitkälle. Kun sinä autat niin sinua autetaan.

Kuten kaupungin turvallisuuspäällikkö osuvasti totesi: ”jos poliisin pitää tulla paikalle, on kunnassa tehty moka”.