Veittijärven saunan avajaislölyissä kävijäryntäys – Hätähousut istuivat lauteilla jo ennen kuin saunan ovet virallisesti avautuivat

Veittijärven sauna vietti avajaisiaan loppiaisena viime viikon lauantaina.
Veittijärven saunan avajaiset loppiaisena 6.1. (Kuva: Ari Branthin)

Saunan ovet avautuivat lauantaina klo 14, mutta ensimmäiset malttamattomat saunojat istuivat lauteilla jo varttia ennen avajaisia. Ylöjärven Avantouimareiden puheenjohtaja Kimmo Itvola kertoo, että kaikkiaan saunalla vieraili avajaispäivänä yhteensä 151 henkilöä lapsista vanhuksiin.

– Jotakin tommoista odotetettiinkin, kun sauna oli pitkään suljettuna. Kaukaisimmat saunojat tulivat Espoosta ja Joensuusta. Selkeästi ihmisillä oli halua ja uteliaisuutta tulla saunomaan.  Tämä oli kyllä helpotuksen päivä, Itvola tiivistää.

Lue myös: Avantouimareiden hirsiunelma Veittijärvellä on valmis – Talkooväki esitteli Pirkanmaan parhaaksi kehuttua saunaa

Hänen mukaansa runsas väkimäärä aiheutti auttamatta jonotusta, mutta päivästä selvittiin hyvin. Itvolan sanojen mukaisesti päivän aikana tuli ilmi ”pieniä lastentauteja”, joihin etsitään ratkaisuja.

– Kun tuommoinen väkimäärä lotraa ja on 26 astetta pakkasta, niin lämmin vesihän siinä kyykkää. Tämä tietää jatkossa pellettipolttimeen säätöä, jotta saadaan lämmin vesi tasaisesti riittämään. Myös uimapaikan portaat vetivät jäähän, kun niissä rampattiin. Mutta nämä ovat semmoisia käytännön asioita, joihin kiinnitämme huomiota. Muuten saimme superpositiivista palautetta.

Itvola sanoo, että avajaispäivän automääräkin saatiin mahtumaan hyvin parkkipaikalle, jota kaupunki oli aurannut isommaksi. Itvola kiittää myös paikallisia yrittäjiä avajaisiin osallistumista.

– Avajaisten glögi- ja piparitarjoilu tuli K-Supermarket Linkistä. Talkoolaisille saunajuomia tarjosi paikallinen Mad Finn Brewing