Haluaisitko toimia ystävänä yksinäiselle? SPR järjestää kurssin Ylöjärvellä

Leija-kirjaston monitoimisalissa pidetään tämän viikon torstaina 26.10. klo 17-20 maksuton vapaaehtoisen ystävätoiminnan kurssi.
Vanhukset, kuvituskuva
SPR kouluttaa ystäväkurssilla vapaaehtoisia ystäviksi ystäviä kaipaaville yksinäisille henkilöille. (kuva: arkisto)

SPR kouluttaa ystäväkurssilla vapaaehtoisia ystäviksi ystäviä kaipaaville yksinäisille henkilöille. Ystävätoiminta sopii kaikille: niin nuorille, iäkkäämmille, opiskelijoille, perheellisille kuin yksineläjille, joilla joilla on kyky kuunnella ja olla läsnä.

Koulutusillan aikana jaetaan tietoa ystävätoiminnasta ja koulutus antaa valmiudet toimia vapaaehtoisena ystävänä yksinäiselle. Illan aikana osallistujat kuulevatt SPR Ylöjärven osaston, Ylöjärven kaupungin ja Ylöjärven seurakunnan vapaaehtoistoiminnan paikoista.

Lue myös: ”Meillä ei ole tällä hetkellä tarjota sinulle ystävää” – SPR:llä on huutava pula ystävätoiminnan vapaaehtoisista, lähtisitkö sinä mukaan?

Ystävätoimintaan osallistuva voi sitoutua niin lyhyeen kuin pitkäänkin ystävyyteen. Ystävän kanssa yleensä vietetään aikaa esimerkiksi kahvittelun tai ulkoilun merkeissä. Tarkoituksena on, että vapaaehtoinen antaa aikaansa toiselle, ystävää kaipaavalle ihmiselle.

Kurssille voi ilmoittautua 23.10 mennessä täällä.

Lue myös:

Olisiko sinusta kaveriksi mummuille? Soppeenmäkeläiset Irja ja Leila haaveilevat ihmisten ilmoille lähtemisestä ja yhteisistä juttuhetkistä, kunhan vain kaveri löytyisi

Erkki, 82, on innokas lenkkeilijä ja ulkoiluttaa vanhuksia – Mies on kävellyt tälle vuodelle melkein 900 kilometriä

Ystäväpalvelun kautta uuden ystävän saanut Kari, 78: ”Tämä on minulle sellaista terapiaa”