Saunayhdistys ansaitsee korvauksen – Nyt olisi mahdollisuus pr-tekoon

Ville MäkinenVeittijärven saunakiista sai jälleen uuden käänteen, todennäköisesti ei kuitenkaan vielä viimeistä. Saunayhdistyksen ei olisi tarvinnut ryhtyä saunan siirtoon lainkaan, linjasi korkein hallinto-oikeus.

Kyseessä on ainakin iso imagovoitto Ylöjärven avantouimareille. Samalla se asettaa kaupungin ympäristölautakunnan päätöksen outoon valoon, ja vielä oudommalta näyttää nyt saunan naapureiden valitus, jonka pohjalle ympäristölautakunta päätöksensä perusti.

Nyt alkaa sitten pohdinta ja selvittely siitä, mikä taho on korvausvastuussa. Se lienee selvää, ettei saunayhdistyksen ainakaan kokonaan tarvitse maksaa saunan noin 350 000 euron siirtokustannuksia. Toivottavasti ei ollenkaan.

Ensisijassa olisi moraalisesti oikein, jos kustannuksiin ottaisivat osaa alunperin valituksen tehneet, mutta näin tuskin käy. Joten lasku langennee kaupungille, joka on toki saunayhdistystä maa-alueen ja parkkipaikan verran jo avustanut.

Joka tapauksessa vähiten syyllinen asiassa on Ylöjärven avantouimarit, jonka jäsenistö on luonnollisesti aidosti huolissaan yhdistyksen velkaantumisesta.

Yhdistys kertoi taannoin, että sen haaveena on tehdä uudesta saunasta esteetön niin, että sauna palvelisi tulevaisuudessa myös erityisryhmiä. Tämä vaatisi kuitenkin kymmenien tuhansien eurojen lisäsatsauksia. Tässä olisikin valituksen tehneillä sekä kaupungilla oivallinen pr-teon paikka. Auttamalla yhdistystä tekemään saunasta esteettömän, voitaisiin Ylöjärvelle saada jotain sellaista mitä ei liene olevan muualla Suomessa.

Silti ensimmäiseksi toivotaan, että uusi saunarakennus valmistuu pian ja pitkään saunaa vailla olleet avantouimarit pääsisivät heti alkuvuodesta pulahtamaan Veittijärveen.

Comments are closed.