Säähän on luvassa dramaattinen käänne: ”Ikään kuin ilmakehäkin sen jollain tapaa aavistaisi, että kalenterikuukausia laskettaessa alkaa syksy” – Katso kuvagalleria perjantaiaamun sumusta

Ylöjärven keskusta heräsi perjantaina upeaan sumuun. Aamun hernerokkasumu on merkkinä syksyn saapumisesta. Sunnuntaina säähän on luvassa dramaattinen käänne.
Aamuiset sumut tietävät syksyn saapumista. (Kuva: Sanna Hillberg)

– Syksy on tekemässä tulojaan ja tällaiset aamuiset sumut alkavat olla vääjäämätön merkki syksyn tulemisesta. Kun yöllä lämpötilat laskevat tosi alas, ja tässä vallitsee vielä kostea ilma, niin se aiheuttaa sen, että yön, aamuyön tunteina ja aamullakin vielä ennen kuin aurinko nousee, kosteus tiivistyy näkyväksi sumuksi, Ilmatieteen laitoksen meteorologi Sini Tenhunen kertoo.

Viime yönä Tampere-Pirkkalan lentoasemalla mitattiin 7,8 astetta, eli kesäisistä 15:n – 20:n asteen yölämpötiloista on tultu reilusti alaspäin.

Lauantaina hellettä, sitten tulee syksyinen käänne

Lauantaille on Ylöjärvellä luvassa kesäisen selkeää aurinkoista keliä, mahdollista pientä pilvisyyttä ja lämpötila nousee hellerajan tuntumaan.

Sunnuntain ennusteessa on vielä epävarmuuksia, mutta aika rajujakin ukkosia saattaa olla tulossa.

– Sunnuntaipäivä olisi vielä aika lämmin, mutta sitten luoteesta pyyhkäisee kaakkoon kylmä rintama ja sen yhteydessä voi esiintyä ukkosia ja sateita, Tenhunen sanoo.

Tämä rintama tuo mukanaan täyskäännöksen säähän.

– Ikään kuin ilmakehäkin sen jollain tapaa aavistaisi, että kalenterikuukausia laskettaessa alkaa syksy. Tässä tapahtuu tosi dramaattinen muutos selvästi kylmempään suuntaan.

Katso kuvagalleria perjantaiaamun sumuisista tunnelmista.

Comments are closed.