Miss Ylöjärvi Ronja Kangas toteuttaa unelmiaan – ”Haluan elää elämäni niin, että olen tehnyt asioita, mitä saan ajatella vanhempana ja olla ylpeä niistä”

Ronja Kangas, 20, valittiin joulukuussa Miss Ylöjärveksi. Vuorentaustassa asuva Kangas edustaa ylpeänä kotikuntaansa.
– Mikään ei ole niin hienoa, kuin saavuttaa omia unelmia. Itsestään saa olla ylpeä, Ronja Kangas sanoo. (Kuva: Sanna Hillberg) 

– On tosi ihanaa saada olla edustamassa Ylöjärveä. Ylöjärvi on mielestäni mahdollisuuksien kaupunki, Kangas iloitsee.

Tuoreen Miss Ylöjärven ykköstoiveena on päästä tekemään hyväntekeväisyystapahtumia ja tutustua vielä paremmin kaiken ikäisiin ylöjärveläisiin, kunhan koronarajoitukset hellittävät.

Parasta Ylöjärvellä ovatkin ihmiset.
– Asukkaat tekevät Ylöjärven ja Ylöjärvi on tosi lämminhenkinen. Täällä on hyvät koulut ja lukio, liikuntamahdollisuudet ja luontokin on niin lähellä, Kangas sanoo.

Ronja Kangas valittiin Miss Ylöjärveksi joulukuun alussa. Hanna Koski (vasemmalla) on toinen perintöprinsessa ja Selina Rintala ensimmäinen perintöprinsessa. (Kuva: Sanna Hillberg)

Kankaan sydäntä lähellä ovat muun muassa yksinäiset vanhukset, joiden luona hän haluaisi vierailla.
– Sekin on ollut ajatuksena, että pääsisin puhumaan yläasteikäisille, että tekevät omaa juttuaan eivätkä mieti mitä muut ajattelevat.
– Sen takia olen nyt tässä pisteessä ja edustamassa Ylöjärveä, kun olen uskaltanut lähteä näihin juttuihin, vaikka joku voisi ehkä kyseenalaistaa, että miksi päätän tehdä näin.

– Tämä on minun elämäni ja elän sen kerran. Haluan elää sen myös niin, että olen tehnyt asioita, mitä saan ajatella vanhempana ja olla ylpeä niistä, ja olen saanut auttaa ihmisiä ja olla yhteydessä ylöjärveläisiin, Kangas sanoo.

Ylöjärvellä on erityinen paikka hänen sydämessään. Kangas on syntynyt ja varttunut Vuorentaustassa. Hän on perheensä kuopus. Vanhemmat sisarukset, Leevi, Leo ja Reetta, ovat jo muuttaneet pois kotoa. Kangas kertoo, että hänellä ei ole kiirettä pois kotoa, sillä hän viihtyy vanhempiensa kanssa hyvin saman katon alla.

Kangas tykkää liikkua luonnossa ja Vuorentaustan harjulta löytyykin hyviä reittejä lenkkeilyyn ja maastopyöräilyyn.

Vuorentaustalainen Ronja Kangas oli Miss Ylöjärvi 2021 -kilpailun ainoa ylöjärveläiskandidaatti. (Kuva: Sanna Hillberg)

Unelmatyössä Vilassa

Tuoreen Miss Ylöjärven kosmetologiopinnot Tredussa ovat nyt tauolla, sillä hän sai unelmiensa työn naistenvaateliike Vilasta.
– Olen tykännyt ihan superpaljon olla Vilassa. Siellä yhdistyy myynti, asiakaspalvelu ja muoti, jota seuraan ihan hirveästi. Se on täydellinen kokonaisuus ja ihan minun juttuni.
– Kun tulee sellainen tilanne, aion kyllä käydä koulut loppuun, hän sanoo.

Ronja Kangas keskittyy tänä vuonna edustamaan Ylöjärveä. Muut missikilpailut saavat vielä odottaa. (Kuva: Sanna Hillberg)

Kosmetologilinjalle päästäkseen Kangas haki vauhtia kymppiluokalta, missä kävi korottamassa numeroitaan.
– Vuosi meni tosi nopeasti ja opin paljon uutta. Ja tutustuin siellä upeisiin tyyppeihin. Se oli tosi kivaa aikaa.

Kankaan haaveena on jossain vaiheessa perustaa oma yritys. Esikuvana yrittäjyyteen on isoveli, jolla on miesten parturipalveluiden ja kosmetiikka-alan yritys. Miss Suomi -kilpailuun Kangas ei vielä haikaile – mutta ehkä myöhemmin.
– Tämä vuosi on pyhitetty Ylöjärven edustamiselle. Aion keskittyä täysillä tähän ja ottaa kaiken irti tästä vuodesta.

Kangas osallistui Miss Ylöjärvi kilpailuun ensimmäisen kerran vuonna 2020. Vuoden aikana itsevarmuus ja uskallus kasvoivat.
– Pistin tänä vuonna kaikki peliin. Viime vuonna oli eka kisa, enkä oikein tiennyt, että mitä pitäisi tehdä.

Vuoden 2021 missikiertueen aikana Kangas oli aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja voitti kilpailun influencer-palkinnon. Hän kertoo postanneensa muun muassa kilpailun yhteistyökumppaneiden kuulumisia tilillään.
– Olin koko ajan tietoinen siitä mitä ympärillä tapahtuu ja toivoin, että se näkyy.

Miss Ylöjärvi 2020 Milla Antikainen ojensi Ronja Kankaalle kilpailun influencer-palkinnon. (Kuva: Sanna Hillberg)

Ikimuistoinen kisapäivä

Missikisaan valmistautuminen sisälsi erityisesti henkistä valmistautumista. Missiorganisaation Iida Hynnilän valmennuksissa keskityttiin erityisesti itsetuntemukseen.

Itse kilpailupäivä oli ikimuistoinen. Vielä edellisenä iltana missikandidaatit tekivät lavaharjoituksia Kauppakeskus Elossa iltayhdeksään.
– Kilpailuaamuun liittyi myös kauneuteen liittyviä toimia. Meikki tehtiin jo puoli viideltä aamulla ja se tarkoitti kilpailupäivänä aikaista heräämistä.

Missikandidaatit saivat jännittää lavalla vielä hetken ennen Miss Ylöjärvi kilpailun tulosten julkistamista. (Kuva: Sanna Hillberg)

Jännitys tiivistyi ennen tuomariston haastattelua. Kangas kilpaili numerolla seitsemän, ja moni muu kilpailijoista kävi tuomariston edessä ennen häntä. Lounastauon jälkeinen lavashow yleisön ja tuomariston edessä huipentui Kankaan voittoon.
– Kyllä siinä itku tuli. Voitto tuntui tosi unelmalta. Ajattelin koko ajan, että ehkä tämä suoritus ei ollut jännityksen takia vieläkään niin hyvä kuin olisin toivonut.

Ronja Kangas puhkesi onnen kyyneliin, kun hänet julistettiin Miss Ylöjärvi -kilpailun voittajaksi. (Kuva: Sanna Hillberg)

– Se oli unelma, mitä olen tosi kauan odottanut ja nyt se kävi toteen. Se oli ainutlaatuinen päivä.

Kankaan isoin unelma on olla aikanaan samanlainen vanhempi lapsilleen kuin hänen omat vanhempansa ovat. Toinen unelma on oppia olemaan parempi versio itsestään.

Kangas kiittää Ylöjärven kaupunkia, Miss Ylöjärvi 2021 -kilpailun tuomaristoa ja niitä, jotka äänestivät hänet yleisön suosikiksi Elovainion edustustapahtumassa.

Entä mitä haluaisit sanoa nuorelle naiselle, joka pohtii lähtemistä Miss Ylöjärvi 2022 -kisaan?
– Lähde! Ota mahdollisuus, katso mitä se tuo tullessaan ja laita siihen 100 prosenttia. Uskon, että se tuo hyvää.

 

Lue myös: Miss Ylöjärvi 2021 on Ronja Kangas: ”Uskomatonta! Haluan oikeasti nauttia tästä vuodesta ja antaa kaikkeni”