MAINOS

Yhdeksäsluokkalaiset, kiinnostukaa nyt Ylöjärven lukiosta!

Kiinnostu ja tule tutustumaan yleislinjaamme tai yrittäjyyslinjaamme

Ylöjärven lukio toimii Ylöjärvellä Koulutuskeskus Valossa. Koulumme nykyaikaiset ja viihtyisät tilat mahdollistavat monipuoliset ja tehokkaat opiskelutavat.

Lukiomme tarjoaa laadukasta opetusta monipuolisin opetusmenetelmin. Olemme edelläkävijöitä tiimioppimisen ja tietotekniikan hyödyntämisessä lukio-opinnoissa. Kansainvälisyystoimintamme on vilkasta ja koulumme Yrittäjyyslinja tuo ainutlaatuista lisämaustetta lukio-opintoihin.

Toisista välittäminen, huolenpito ja yhdessä tekeminen ovat meille tärkeitä ja juuri ne tekevät oppimisympäristöstämme valoisan. Mitä paremmin koulussa viihdyt, sitä paremmin jaksat opiskella!

Olet tervetullut tutustumaan lukioomme.

Yläkoulun päättäjä, hae kevään 2022 yhteishaussa yrittäjyyslukioon Ylöjärvelle!

Sinulla nykyinen 9.-luokkalainen on käynnissä mielenkiintoinen ja tärkeä vuosi. Päätät peruskoulun ja tavoittelet hyviä arvosanoja, jotta pääset haluamaasi toisen asteen oppilaitokseen. Lisäksi teet päätöksen jatko-opintopaikastasi.

Yhteinen hakuaika on 22.2.–22.3.2022.

Ylöjärven lukio tunnetaan hyvähenkisenä ja opetuksellisesti edistyksellisenä oppilaitoksena, jossa opiskelijalle annetaan mahdollisuus yksilöllisiin valintoihin opinnoissaan. Yksilöllisyys toteutuu niin opintojaksojen kuin opiskelumenetelmienkin moninaisuutena. Opiskelija on kaiken toimintamme keskiössä!

Erityisiä vahvuuksiamme ovat muun muassa:
• monipuoliset sekä opiskelijan yksilölliset lähtökohdat huomioivat opetusmenetelmät: yksilöllinen oppiminen, tiimioppiminen sekä tietotekniikan käyttö opinnoissa
• laaja opintojaksovalikoima (runsaasti koulukohtaisia opintojaksoja sekä kokonaiset kertaus­opintojaksot kirjoitettavissa aineissa)
• nykyaikaiset ja viihtyisät opiskelutilat
• hyvä yhteishenki opiskelijoiden ja opettajien kesken
• vaihtoehtona valita erityislinja, jossa syvennytään yrittäjyyteen ja opiskellaan tekemällä yhteistyötä liike-elämän toimijoiden kanssa
• monipuolinen kansainvälinen toiminta
• opiskelijoiden yksilöllisten tarpeiden huomioiminen ohjauksessa, opetuksessa ja opiskeluhuollossa
• opiskelijakunnan aktiivinen toiminta ja vahvat vaikutusmahdollisuudet
• koulun tarjoama kannettava tietokone edullista omavastuuta vastaan
Valitessasi Ylöjärven lukion toisen asteen jatko-opintopaikaksesi, takaamme koko henkilökuntamme voimin, että viihdyt meillä ja että pystymme tarjoamaan sinulle monipuolisia haasteita itsesi kehittämisessä!

JARKKO TUOMENNORO
Rehtori

 

Moderni oppimisympäristö, tasa-arvoinen me-henki, uudenaikaiset opetusmetodit ja kannustavat opettajat keräävät kiitoksia

Senni Salminen (takarivi vasemmalla), Leena Heinilä, Lenni Lehtonen, Aada Keinänen ja Aino Jäättelä (edessä vasemmalla) ja Mona Amirlatifi ovat onnellisia Ylöjärven lukion opiskelijoita. He antavat vahvan suosituksensa kaikille niille, jotka miettivät yläkoulun jälkeistä jatko-opintopaikkaansa. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Ylöjärven lukio vastaa 2020-luvun nuorten odotuksiin ja vaatimuksiin. Koulutuskeskus Valossa toimivalla lukiolla on erityinen yrittäjyyden koulutustehtävä. Ylöjärven lukio on myös yleislukio. Opinahjolla on valoisa tulevaisuus, sillä moni nuori arvostaa ylöjärveläisvaihtoehdon kannustavia opettajia, käytössä olevia uudenaikaisia opetusmetodeja, modernia oppimisympäristöä sekä tasa-arvoista ja myönteistä yhteishenkeä.

Kuusi Ylöjärven lukiota käyvää opiskelijaa Lenni Lehtonen, Aino Jäättelä, Mona Amirlatifi, Aada Keinänen, Leena Heinilä ja Senni Salminen vakuuttavat, että heille koulutyö maistuu. Lukio hoitaa kiitettävästi opetustehtävänsä. Kuusikolla on paljon hyvää sanottavaa opinahjostaan.

Ylöjärven lukion ensimmäisellä vuosikurssilla opiskeleva Senni Salminen hakeutui Lielahden koulusta Koulutuskeskus Valoon. Häntä kiinnosti yrittäjyyslinja, joka veti voimakkaasti puoleensa.

– Sain voimakkaita suosituksia. Lisäksi kavereillani oli kannustavia mielipiteitä. Jo ensimmäisten opiskelukuukausieni kokemukset ovat osoittaneet, että ratkaisuni oli oikea, Salminen kiittelee.

Salminen sanoo, että Koulutuskeskus Valon keskeinen sijainti toimivine liikenneyhteyksineen tekee hänen päivittäisistä matkoistaan mielekkäitä.

– Tunnistan, että täällä vallitsee hyvä yhteishenki koko lukioyhteisössä. Arvostan sitä, ettei ketään jätetä ulkopuolelle.

Vuorovaikutteinen opetus kannustaa

Lenni Lehtonen opiskelee toisella vuosikurssilla yrittäjyyslukiossa. Nuorukaisen isä on yrittäjä, joten yrittäjyys vetää Lehtostakin puoleensa. Hän sanoo opiskelun olevan hyvin antoisaa, sillä tarjolla on monipuolista ja runsasta tietoa. Oppi on mennyt perille.

Mona Amirlatifi on niinikään toisella vuosikurssilla, ja hänelläkin on paljon myönteisiä kokemuksia yrittäjyyslukiosta. Amirlatifi aloitti lukio-opiskelunsa Tampereen lyseon lukiossa, mutta hän piti pulpetissa istumista vanhanaikaisena opiskelumallina. Ylöjärven yrittäjyyslukio tarjoaa ajanhermolla olevat opetuskäytännöt, joissa opettajien ja oppilaiden vuorovaikutus on kunniassaan. Amirlatifi kuvailee lukion tiloja kodikkaiksi ja oppimista kannustaviksi. Myös me-henki on selkeästi tunnistettava.

Lehtonen ja Amirlatifi ovat mukana samassa NY-yrityksessä, jossa he konkreettisesti tutustuvat yritystoiminnan arkeen. Heidän ryhmänsä yritysidea hyödyntää maailman käytetyintä hdpe-muovia, josta he valmistavat trendikkäitä korvakoruja. Lehtosen ja Amirlatifin odotukset ovat korkealla.

Suosituksille löytyy vahva kate

Yrittäjyyslukion toisella vuosikurssilla opiskeleva Aino Jäättelä kävi yläkoulunsa Tampereen kansainvälisessä koulussa.

– Kavereillani oli hyviä tarinoita Ylöjärven yrittäjyyslukiosta. He toimivat vahvoina suosittelijoina. Opinto-ohjaaja vastasi kiinnostukseeni, ja hän hankki minulle Ylöjärven lukiosta tietoa, Jäättelä kertoo.

Jäättelän mukaan hänen opiskelunsa on edennyt suotuisien tähtien alla.

Jäättelä on innoissaan NY-yrityksen perustamisesta ja sen toiminnan käynnistämisestä. JackedBear-yrityksen tuotekehitys ja markkinointi tarjoavat erityisesti mielenkiintoisia haasteita.

Aada Keinänenkin on toisella vuosikurssilla. Yläkoulun jälkeen hän toivoi pääsevänsä Ruoveden lukion eläinlääketieteelliselle painotuslinjalle.

– Kun Ruovesi-haave ei toteutunut, valitsin Ylöjärven lukion. Veljeni ja kaverini kannustivat tänne. Arvostan täällä opintojen monipuolisuutta. Perinteisen opiskelun ja pänttäämisen ohessa on ilahduttavasti toiminnallista tekemistä. Merkityksellistä on lisäksi se, että kaikki opiskelijat osallistetaan toimintaan. Ilmapiiri on vahvan myönteinen, Aada Keinänen kiittää.

Tiimijaksolle iso kiitos

Leena Heinilän ensimmäiseksi vaihtoehdoksi pääsi Ylöjärven lukio velipojan ja kaverien hehkutuksen ansiosta. Päätökseen vaikutti ehdottomasti myös lukion läheisyys ja nopeasti kuljettavat matkat.

Myös toista vuosikurssia opiskeleva Heinilä suitsuttaa lukio opetuksen laatua ja opettajien vuorovaikutteista opetustapaa. Erityisesti arvostusta saa osakseen ensimmäisen vuoden tiimijakso, joka erilaisuudellaan tavallisesta opiskelusta avasi silmiä ja toi opiskeluihin uudenlaista näkökulmaa.

– Tiimijakson aikana pääsi todellakin haastamaan itseään ja oppimaan yllättävillä tavoilla.

Heinilän mukaan valoisat ja rennot yhteistilat sekä luokat tekevät opiskelusta myös mukavampaa. Esimerkiksi värikkäät sohvat ja toimivat pingispöydät lisäävät viihtyisyyttä.

MAAKUNNAN MATTI

 

Kiinnostuithan meistä?

Jos Sinulla on kysyttävää, ota reippaasti yhteyttä meihin:

Jarkko Tuomennoro, rehtori, 050 372 1943
Kaisa Remula, yrittäjyyslinjan koordinaattori, 044 486 0789
Miia Bergman, apulaisrehtori, 050 554 2848

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

 

MAINOS