Pizzaa, burgereita, paellaa ja kambodzalaista katuruokaa livemusiikin säestämänä – katso tästä kooste Ylöjärven ensimmäisen Street Food -tapahtuman ruoka- ja musiikkitarjonnasta

Ylöjärven kaikkien aikojen ensimmäinen katuruokatapahtuma järjestetään lauantaina keilahallin ja pienoisgolfin pysäköintialueella. Kokosimme tähän juttuun tuoreimmat tiedot tapahtuman monipuolisesta tarjonnasta.
Aasialaista katuruokaa kambodzalaisilla resepteillä tarjoava Apsara Angkor on yksi street food -tapahtuman ruokatoimijoista.

Ylöjärven keilahallin ja pienoisgolfin piha-alueella on on huomenna tarjolla makuja ympäri maailmaa, kun siellä järjestetään ensimmäistä kertaa kaupungin oma katuruokatapahtuma. Tarjolla on monenlaisia pääruokia, kahvia ja jälkiruokaherkkuja.

Tapahtuman musiikillisesta annista vastaavat paikalliset esiintyjät, jotka huolehtivat siitä, että herkuttelua säestää tunnelmallinen livemusiikki. Street Food -tapahtuma on käynnissä kello 11–14.

Katuruokapahtuman isä on Kyösti Tahvanainen, joka toimii yrittäjänä Ylöjärven Keilahalli ja Pienoisgolf -kokonaisuudessa. Hän kertoo miettineensä, miksi Ylöjärveltä pitää lähteä muualle katuruokatapahtumiin, kun sellaisen voisi hyvin järjestää myös ylöjärveläisten omilla kotikulmilla. Järjestelyiden taustalla toimivat Ylöjärven Yrittäjät, Ylöjärven Yrityspalvelu sekä Ylöjärven Uutiset.

Koko perheen tapahtumasta on tavoitteena tehdä vuosittain toistuva tilaisuus. Ylöjärven Yrittäjien varapuheenjohtaja Liisa Veittikoski kuvaili tapahtumaa Ylöjärven Uutisille kesäkuussa näin:

– Ajatus on, että annokset pidetään edullisina ja pieninä, jolloin kukin voi pikkurahalla maistella useampia herkkuja eri kojuista ja poiketa tapahtumassa juuri itselle sopivaan aikaan. Tapahtumaan voi tulla piipahtamaan vaikka jälkiruoalle tai sitten voi lähteä koko perheen tai ystävien kanssa viihtymään koko päiväksi, Veittikoski kertoi tuolloin.

Lue myös: Katuruokaa ja livemusiikkia heinäkuussa Ylöjärvellä! ”Annokset pidetään edullisina ja pieninä, jolloin kukin voi pikkurahalla maistella useampia herkkuja”

Monipuolista ruokatarjontaa

Kokosimme alle tiedot tapahtuman ruokatoimijoista ja kojuilta saatavasta ruokatarjonnasta. Lista on koottu torstaina ja perjantaina saatujen tietojen mukaan. Ruokatoimijan nimi lihavoituna.

  • Apsara Angkor: liha- ja kasviskevätrullia, sitruskanaa riisillä, kanavartaita ja nuudeleita chili-valkosipulikastikkeella, friteerattua kanaa hapanimeläkastikkeella riisin kera, kanaa kung po ja riisiä. Riihimäellä toimiva ravintola valmistaa kaikki mausteensa ja kastikkeensa itse. Reseptit ovat peräisin ravintoloitsija Vary Yenin äidiltä Kambodzasta.
  • Donna Italia Finland: aitoa italialaista kiviuunipizzaa, huomenna tarjolla margherita,- salami ja kinkkupizzaa. Kansainvälinen konsepti rantautui Kirkkonummelle viime vuonna, Suomi on sen 13. maa. Yrittäjänä Jari Hirvonen. Konsepti tarjoaa yrityksille mahdollisuuden tarjota kolmessa minuutissa aitoa premium-pizzaa, asiakas maksaa vain pizzoista uunin ollessa ilmainen. Pizzoja myydään päivittäin yli 170 000 kappaletta ympäri maailmaa muun muassa hotelleissa, ravintoloissa ja yöelämässä.
  • Iron Pig Food Companü: slider-hampurilaisia: naudasta cheddar- tai gorgonzolajuustolla, pulled pork -versiona savustetusta possunniskasta tai kasvisversiona paahdetusta portobellosta; japanilaista friteerattua kanaa juustokastikkeella ja parmesaanimajoneesilla, kasvisversio portobello-sienestä; paahdettua ja friteerattua varhaisperunaa parmesaanimajoneesilla. Tamperelaiset Heidi Erkkilä ja Edgar ”Edi” Malkus perustivat yrityksen kesäkuussa 2020. Sen nimi viittaa Rautaharkon kaupunginosaan, jossa he asuvat.
  • Kestiherkku: Baijerin paistosta eli itävaltalaistyyppistä Fleischkäse-vuokamakkaraa, pärämätsi-lihapiirakoita. Yrittäjä Pentti Sunell kertoo, että Fleischkäse oli ylöjärveläisyrityksen ensimmäisiä tuotteita parikymmentä vuotta sitten.
  • Ylöjärven Keilahalli ja Pienoisgolf: Kyöstin ribsejä perunasalaatilla, kylmäsavulohisekoitus ”Sötkötystä”, paellaa, hot dogeja tamperelaisen Nakki-Hannun tuotteista, Tampereen Lihajalosteen grillimakkaraa, vohveleita, Tampereen Jäätelötehtaan jäätelöitä, perkolaattorikahvia.
The Maijala Fellas Duon muodostavat serkukset Mi ja Elias Maijala.

Livemusiikkia paikallisilta esiintyjiltä

Ylöjärven Yrittäjien ja Ylöjärven Yrityspalveluiden Open Stage -esiintymislavalla kuullaan tapahtuman aikana livemusiikkia ja tunnelmointia.

The Maijala Fellas Duo soittaa tapahtumassa blues-vaikutteista rokkia. Yhtyeeseen kuuluu muitakin jäseniä, mutta lauantaina paikalla olevan duon muodostavat serkukset Mi Maijala ja Elias Maijala. Duon lisäksi kuullaan pianomusiikkia, jota soittaa ylöjärveläinen Ville Mäkinen.

Open Stagen esiintyjät:

  • 11.15 The Maijala Fellas
  • 12.00 Ville Mäkisen pianomusiikkia
  • 12.15 The Maijala Fellas
  • 13.00 Ville Mäkisen pianomusiikkia

Musiikki ei lopu vielä Street Food -tapahtuman päätyttyäkään. Pienoisgolfin terassilla esiintyy kello 20.30 Dimitri Keiski Houseband.

Dimitri Keiski tuli tunnetuksi voitettuaan Ruotsin True Talent -kilpailun vuonna 2011. Rockmuusikon keikalle on vapaa pääsy. Keiskin tunnelmia kuultiin Ylöjärven Uutisten tällä viikolla julkaisemassa podcastissa.

Lue myös: Podcast: Kuuntele, miten Danny toi musiikin rockmuusikko Dimitri Keiskin elämään – Keiski esiintyy lauantaina Ylöjärvellä