Katuruokaa ja livemusiikkia heinäkuussa Ylöjärvellä! ”Annokset pidetään edullisina ja pieninä, jolloin kukin voi pikkurahalla maistella useampia herkkuja”

Ylöjärven Keilahallin parkkipaikka täyttyy katuruoasta ja rennosta tunnelmasta, kun ensimmäistä kertaa järjestettävä Street Food -tapahtuma polkaistaan käyntiin 10. heinäkuuta.
Street Food -tapahtuman taustalla asioita kuntoon puuhaavat Hanna-Mari Kujala (vas.), Liisa Veittikoski, Timo Isolähteenmäki, Anu Meuronen ja Kyösti Tahvanainen. (Kuva: Ville Mäkinen)

Tuolloin keilahallin ja pienoisgolfin piha- ja parkkialueen valtaa monipuolista maisteltavaa tarjoavat ruokakojut sekä elävä musiikki. Tapahtuma on suunnattu jokaiselle ylöjärveläiselle sekä kaikille matkailijoille.

Idea katuruokatapahtumasta oli ilmassa jo yli vuosi sitten, mutta koronapandemia siirsi tapahtuman toteutusta. Nyt järjestelyiden taustalla toimivat Ylöjärven Yrittäjät, Ylöjärven Yrityspalvelu sekä Ylöjärven Uutiset uskovat turvallisen tapahtuman toteutumiseen.

Ylöjärven Yrittäjien puheenjohtaja Anu Meuronen sanookin, että juuri nyt on erityisen tärkeää järjestää kiva ulkotapahtuma ylöjärveläisille ja kesämatkailijoille. Kaikki kaipaavat nyt osallisuutta ja tuulettumista.

– Kun tämmöisen yhteisen tapahtuman eteen halutaan tehdä töitä, on se osoitus hienosta yrittäjien yhteistyöstä Ylöjärvellä. Kun yhdessä tehdään, saamme varmasti myös porukkaa liikkeelle. Lisäksi meille on tarjolla varmasti paljon erilaista ja mielenkiintoista maisteltavaa ravintoloitsijoiden toimesta, Meuronen miettii.

Pikkurahalla maistelemaan

Ylöjärven Yrittäjien varapuheenjohtajan Liisa Veittiskosken mukaan Street Food -tapahtumassa on tarjolla monenlaisia pääruokia, kahvia sekä jälkiruokaherkkuja.

– Ajatus on, että annokset pidetään edullisina ja pieninä, jolloin kukin voi pikkurahalla maistella useampia herkkuja eri kojuista ja poiketa tapahtumassa juuri itselle sopivaan aikaan. Tapahtumaan voi tulla piipahtamaan vaikka jälkiruoalle tai sitten voi lähteä koko perheen tai ystävien kanssa viihtymään koko päiväksi, Veittikoski sanoo.

Tapahtuman perimmäisenä ajatuksena on saada paikallisille yrittäjille ja lähialueen tuotteille näkyvyyttä sekä tarjolle kaikkien makuhermoille sopivia makuja.

– Makkaraa, kanakoreja, hodareita, wingsejä, suklaata, kahvia ja niin edelleen, Veittikoski listaa.

Nam nam, Street Food -tapahtumassa on luvassa herkullista pikkupurtavaa. (arkistokuva)

Vuosittain toistuva tilaisuus?

Ylöjärven Yrityspalvelun toimitusjohtaja Timo Isolähteemäki puolestaan kannustaa kaikkia ylöjärveläisiä lähtemään tutustumaan tapahtumaan ikään ja sukupuoleen katsomatta.

– Kesälauantaita on kiva viettää, kun puitteet ovat kunnossa ja ohjelmaakin on tarjolla sopivalla sijainnilla uimahallin kupeessa. Tämä tapahtuma sopii niin lapsiperheille kuin kaveri- ja aikuisporukoille. On hieno tapa viettää kesälauantai kotikulmilla tai tulla hieman kauempaakin maistelemaan, Isolähteenmäki vinkkaa.

Ylöjärven Yrittäjien koordinoimasta lähitapahtumasta on tavoite tehdä vuosittain toistuva tilaisuus.

Idean taustalla on Keilahallin ja Pienoisgolfin yrittäjä Kyösti Tahvanainen. Hän kertoo miettineensä, miksi pitää lähteä Ylöjärveltä muualle katuruokatapahtumiin, kun sellaisen voi hyvin järjestää yhteistyöllä kotikulmilla kaupunkilaisille.

– Toki tervetulleiksi toivotetaan kaikki muutkin kuin ylöjärveläiset nauttimaan laajasta, vaihtelevasta ja monipuolisesta maistiaisvalikoimasta.

Paikallisia bändejä?

Vaikka tapahtuma keskittyy hyvän ruoan ja juoman ympärille, on luvassa muutakin ohjelmaa. Esiintymislavalla tapahtuukin koko päivän ajan. Varsinainen ohjelma julkaistaan lähempänä tapahtumaa, mutta yksi tavoitteista on tarjota esiintymismahdollisuus paikallisille soittajille.

– Sain vinkin, että esimerkiksi Vahannan nuorisoseurantalolla treenaa useita bändejä, jotka kaipaavat esiintymismahdollisuutta. Niinpä päätimme rakentaa Street Food -tapahtumaan esiintymislavan, jonka avulla saamme rakennettua tapahtumaan mukavaa tunnelmaa.

Erilaiset musiikkikokoonpanot voivat ilmoittautua tapahtuman juontajalle Hanna-Mari Kujalalle, joka vastaa esiintymislavan koordinoinnista. Esiintyjille tarjotaan valmiina Ylöjärven Yrittäjien ja Ylöjärven Yrityspalvelun ansiosta äänentoisto sekä miksaaja.

Katso faktalaatikosta, millä aikataululla tapahtumaan kannattaa ilmoittautua mukaan!

Hanna-Mari Kujala