Tuijotettavaa sohvaperunalle: Näitä sarjoja kannattaa katsoa seuraavaksi

Korona-aikana suoratoistopalvelujen ääressä on tullut vietettyä tavallista tiiviimmin aikaa. Tässä kaksi viimeaikaista suosikkiani Netflixistä.
Sex Education (Netflix)

Tässä huippusuositussa brittiläisessä draamakomediassa katsojat pääsevät palaamaan ruudun äärellä omiin teinivuosiinsa.

Sarjan pääosassa on lukiolaispoika Otis, joka asuu yhdessä seksuaaliterapeuttina työskentelevän äitinsä kanssa. Äitinsä vuoksi myös Otis on oppinut paljon seksuaalisuudesta, ja pian hän ymmärtääkin alkaa tienaamaan terapoimalla opiskelutovereitaan pimeästi koulussa.

Sex Education on samalla todella hauska mutta myös realistinen ja käsittelee seksuaalisuutta ja sen monimuotisuutta todella ennakkoluulottomasti.

Lupin (Netflix)

Tämä uutuussarja on keikkunut Netflixin katsotuimpien sarjojen joukossa heti ensimmäisestä jaksosta lähtien. Eikä ihme, sillä sarja on todella koukuttava. Ranskalaissarja on moderni versio Maurice Leblancin luomasta herrasmiesvaras Lupinista.

Sarjassa senegalilaissyntyinen Assan elättää itsensä Ranskassa mitä erilaisimmilla rikoksilla ja huijauksilla, mutta ilman väkivaltaa. Ammattinsa hän on oppinut mistä muustakaan kuin isältään saamasta Arsène Lupin, herrasmiesvaras -kirjasta.

Nerokkaiden huijausten ohella sarjassa seurataan myös Assanin tutkimuksia siitä, oliko hänen edesmennyt isänsä syyllinen koruvarkauteen, josta häntä syytettiin. Tästä alkaa Assanin kostoretki.

Lue myös:

Näitä rikosjännäreitä voi suositella: Jos tykkäsit Breaking Badista, saatat innostua tästä uudesta sarjasta

Joko olet katsonut nämä sarjat: Successionin Logan Royssa on parasta kylmäsydämisyys ja myrkyllinen mieli