Tatamisali aukaisi Elovainiolle – Kamppailulajien kehdossa pääsee treenaaman pian myös itsepuolustuslaji hapkidoa

Liikekeskus Iloon aukaistussa Tatamisalissa vietettiin avajaisia pari viikkoa sitten. Kamppailulajeihin keskittyvässä salissa pääsee treenaamaan taekwon-don ja karaten lisäksi tehokasta itsepuolustuslajia, combat hapkidoa.
Tatamisalin avajaisia vietettiin Elovainiolla 15. elokuuta. Avaijaisissa nähtiin esimerkiksi lajiesittelyä. (Kuvat: Tarja Korhonen)

Paikallisseurat Taekwon-Do Center ja karateseura Ylöjärven Shotokan yhdistivät voimansa keväällä ja alkoivat rakentaa Elovainiolle Kauppakeskus Iloon yhteistä kamppailulajikeskusta, jonka remontti on saatu nyt valmiiksi. Lopputuloksena on 400 neliömetrin Tatamisali, jonka lattiapinta-alasta peräti 300 neliötä on peittynyt tatamiin.

Uudessa kamppailulajikeskuksessa onkin päästy jo elokuussa treenailun makuun.

– Aloimme treenaamaan lukujärjestyksen mukaan 10. elokuuta. Uuden salin ansiosta olemme saaneet otettua uusia jäseniä sellaisiin ryhmiin, jotka normaalisti ovat olleet täynnä. Esimerkiksi erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille suunnattu sovelletun taekwon-don ryhmä on ollut aina täynnä, mutta nyt uuden salin ansiosta saimme otettua mukaan uusia harrastajia, Taekwon-Do Centerin puheenjohtaja Tarja Korhonen kertoo.

– Karaten puolella taas on tuotu mukaan kokonaan uusi ryhmä, kuntokarate.

Harjoittelu onnistuu myös kevyemmin

Uusien tilojen myötä kamppailulajiharrastajien joukkoon on saatu myös uusia jäseniä. Taekwon-Do-ryhmistä esimerkiksi Harmonia-niminen ryhmä on osoittautunut suosituksi.

– Alun perin oli tarkoitus, että päiväsaikaan pyörivä ryhmä olisi lähinnä ikäihmisille, mutta harrastajia onkin nyt alle viisikymppisestä yli kahdeksankymppiseen. Ryhmän toinen ohjaaja Salme on itsekin kahdeksankymppinen.

– Ryhmässä tehdään tavallista kevyempiä harjoitteita, eli treenaaminen on kuntouttavaa ja terveyttä edistävää, Korhonen luonnehtii.

Tatamisalissa pääsee harrastamaan taekwon-doa, karatea ja combat hapkidoa. Myös muiden urheiluseurojen on mahdollista vuokrata tiloja käyttöönsä.

Uusi laji täysi-ikäisille

Taekwon-Don ja karaten ohella uudessa Tatamisalissa pääsee harrastamaan myös kolmatta lajia, tehokasta ja nykyaikaista itsepuolustuslajia combat hapkidoa. Lajin alkeiskurssi starttaa 8. syyskuuta ja se on tarkoitettu yli 18-vuotiaille.

– Combat hapkidossa on pelkästään itsepuolustusharjoitteita. Vetäjät ovat ylöjärveläisiä ja laji täydentää mukavasti tarjontaamme.

Taekwon-Do Centerin ja Ylöjärven Shotokanin alkeiskurssit pyörähtävät käyntiin tällä viikolla.

– Molemmissa lajeissa mukaan mahtuu vielä uusia harrastajia, Korhonen sanoo.

Lue myös: Taekwon-Do Center ja karateseura Ylöjärven Shotokan yhdistävät voimansa – Seurat avaavat upouuden treenisalin Liikekeskus Iloon