Taekwon-Do Center ja karateseura Ylöjärven Shotokan yhdistävät voimansa – Seurat avaavat upouuden treenisalin Liikekeskus Iloon

Taekwon-Do Center ja Ylöjärven Shotokan alkavat harjoitella elokuussa uusissa yhteisissä tiloissa Liikekeskus Ilossa Elotiellä.
Liikekeskus Ilon toimitusjohtaja Jari Mäkelä (vas.), Timo Koski Ylöjärven Shotokanista ja Tarja Korhonen Taekwon-Do Centeristä esittelevät remontoitavia treenitiloja Elotiellä. Hallin etuosaan rakentuu aulatila ja pukuhuoneet.

Elotie 2:n liiketilassa on tällä hetkellä käynnissä täysi remontti, jonka valmistuttua 400 neliön lattiatilasta 300 neliötä peittyy tatamiin. Tämä tarkoittaa sitä, että elokuusta lähtien paikallisurheiluseurojen Taekwon-Do Centerin ja Ylöjärven Shotokanin harrastajat pääsevät treenaamaan upouusissa yhteisissä tiloissa.

Seurojen edustajat kertovat olevansa uudesta treenisalista enemmän kuin innoissaan.

– Me olemme pitäneet treenejä jo pitkään Moision liikuntasalissa (nykyinen Kauraslammen koulu). Välineet on pitänyt tuoda aina mukana, tatamit levittää ja siivota pois. Nyt saamme kaikki treenivarusteet tänne, mikä helpottaa harjoittelua valtavasti, karateseura Ylöjärven Shotokanin puheenjohtaja Timo Koski sanoo.

300 neliömetrin tilaan tulee kolme eri salia, jotka erotetaan toisistaan väliseinällä ja verholla.

Jopa kolme ryhmää pääsee treenaamaan samanaikaisesti

Tilassa päävuokralaisena oleva Taekwon-Do Center on puolestaan etsiskellyt uusia suurempia treenitiloja jo pidempään. Nyt, kun vuokrasopimus Liikuntakeskuksen yläkerran tiloissa päätettiin, tuli uusi Liikekeskus Ilon tila kuin tilauksesta.

– Pystymme aloittamaan uusia harrastusryhmiä ja purkamaan jonoja ryhmissä, jotka ovat jatkuvasti täynnä. Niitä ovat taekwon-don ryhmä erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille sekä alle kouluikäisten ryhmä.

– Lisäksi isot tilat tuovat joustavuutta paitsi treeniaikatauluihin mahdollistavat ne myös jopa kolmen ryhmän samanaikaisen treenaamisen. Sijainti on myös paras mahdollinen, seuran puheenjohtaja Tarja Korhonen kertoo.

Pohjapiirustuksessa näkyy, miten liiketila jaetaan: Tilan etuosa (kuvassa ylälaita) toimii aulana ja sinne rakentuvat pukuhuoneet. Loppuosaan rakentuu kolme tatamein päällystettyä treenitilaa.

Liikekeskuksen toimitusjohtaja Jari Mäkelä nyökyttelee ja toteaa, että tilat sopivat seurojen käyttöön hyvin, sillä kiinteistössä on jo valmiiksi muutakin liikunta- ja hyvinvointialan toimintaa.

– Easyfit on ollut naapurissa jo kahdeksan vuotta. Tähän on helppo tulla ja parkkitilaa on mukavasti. Tosin Elotie on välillä ruuhkainen, minkä vuoksi kaupunki saisi helpottaa tänne tulemista kaistan leventämisellä tai muulla, hän kommentoi.

Leirejä, seminaareja…

Kosken ja Korhosen mukaan uudet treenitilat valmistuvat heinäkuun aikana, ja harjoituksia päästään järjestämään elokuussa. Ajatuksena on, että seuran jäsenet pääsevät treenaaman salilla myös harjoitusten ulkopuolella.

– Olemme keskustelleet kulunvalvonnasta ja siitä, että tänne pääsisi treenaamaan myös omalla ajalla, kun tilat eivät ole varattuina.

Uusissa tiloissa on mahdollista järjestää tulevaisuudessa myös leirejä ja erilaisia lajiseminaareja.

– On myös mahdollista, että täällä voisi joku kolmaskin seura järjestää treenejään, esimerkiksi jokin kamppailuseura, Korhonen sanoo.

Lue myös:

Taekwon-don kynnys on nyt matalalla – ”kivaa on ollut, sillä täällä saa aina nauraa”

Ylöjärven Shotokan on karaten pieni suurseura – määrätietoinen työ näkyy jo kansainvälisestikin