Metsäkyläläislaulaja Mia Leivo otti upean voiton Loistava Laulaja -kilpailussa Vääksyssä

Yli 200 osallistujaa kerännyt Loistava Laulaja -kilpailu käytiin viime viikonloppuna Vääksyssä tapahtumahotelli Tallukassa.
Metsäkyläläinen Mia Leivo on menestynyt upeasti myös Tangomarkkinoilla, jossa hän sijoittui toiseksi tangokuningatarfinaalissa vuonna 2017.

Lauantai-iltana käytyyn finaaliin valittiin karsinnoissa yhteensä 18 laulajaa, joiden joukossa oli myös ylöjärveläinen, Tangomarkkinoillakin useaan otteeseen kilpaillut Mia Leivo. Leivo osallistui Loistava Laulaja -kilpailuun myös viime vuonna sijoittuen toiseksi.

Leivo kilpaili finaalissa yli 40-vuotiaiden naisten sarjassa, josta hän otti voiton jättäen taakseen kotkalaisen Kirsi Korhosen ja vaasalaisen Susanna Starckin.

Loistava Laulaja -kilpailua on järjestetty vuodesta 2018 alkaen. Tänä vuonna laulajat valitsivat laulunsa Junnu Vainion, Saukin ja Vexi Salmen sanoitustuotannosta.

Kilpailun tuomaristossa vaikuttivat tangokuningatar Kaija Pohjola, oopperalaulaja ja laulunopettaja Mari Vuorijärvi, kuoronjohtaja ja muusikko Arto Ranta, soitonopettaja ja muusikko Tapani Luojus sekä laulaja ja levytuottaja Tommi Tähtivirta.

Loistava Laulaja -kilpailun finaalikooste 30 parhaasta laulajasta näytetään Alfa TV:ssä tiistaina 12. marraskuuta klo 18.30. 18 parhaasta laulajasta koostuva Loistofinaali taas näytetään samalla kanavalla torstaina 14. marraskuuta klo 21.30.