Suositussa heppakerhossa vietetään avajaisia sunnuntaina: ”Kerhossa puuhataan paljon erilaisia heppa-asioita ja käydään läpi hevosten luonnollista käyttäytymistä ja tallin tapoja”

Viljakkalassa sijaitsevalla Tuulensillan tallilla vietetään sunnuntaina avoimien ovien päivää, jossa lapset ja aikuiset pääsevät tutustumaan islanninhevosiin heppakerhon merkeissä.
– Islanninhevoset ovat ihania, leppoisia, kilttejä ja tulevat toimeen laumana, kertoo Tuulensillan tallimestari Heidi Poikela.

Maksuttomassa tapahtumassa on luvassa talutusratsastusta, kepparikisailua, taitoradan suorittamista miniponien kanssa ja hevosenkengän heittoa.

Päivässä on tarkoituksena esitellä paitsi islanninhevosia myös heppakerhotoimintaa, jota on pyöritetty Tuulensillassa viime vuoden syksystä asti.

– Toiminta ei ole varsinaista ratsastuskoulutoimintaa, mutta kerhossa puuhataan paljon erilaisia heppa-asioita ja käydään läpi hevosten luonnollista käyttäytymistä ja tallin tapoja. Lapset oppivat myös yhteistyötä, ryhmässä toimimisen taitoja ja vuorovaikutusta erilaisten leikkien varjolla, kertoo Tuulensillan tallin yrittäjä Johanna Ihalainen kertoo.

Kerho on ollut suosittu

Ihalaisen mukaan heppakerho on nauttinut suurta suosiota perheiden keskuudessa, sillä se on helppo ja edullinen tapa aloittaa hevosharrastus.

– Toiminnalle on selkeästi tarvetta, sillä viime syksynä aloittaneen kerhon listoilla oli jopa nelisenkymmentä nimeä.  Kävijöitä on yleensä kymmenkunta per kerta ja ikähaarukka on laaja. Vanhemmat saavat olla maksutta mukana ja heille on aina auki kanttiini, josta saa tietysti kahvia ja pullaa, makkaraa ja muuta.

Heppakerho ei vaadi sitoutumista ja sen ohjelma on valmiiksi nähtävissä Heppakerho Issikat -Facebook-sivulla. Toiminta on ohjattua ja mukana ovat tallin hevoset ja miniponit.

Lue myös: Voi tätä riemua! – Katso, miten islanninhevoset pääsivät pitkän talven jälkeen kirmaamaan laitumelle