Ympäristötietoisuus kasvaa: muovikassien myynti kaupoissa vähenee vauhdilla

Alkuvuoden aikana muovikasseja myytiin S-ryhmän marketeissa lähes 3 miljoonaa vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

Kangaskassien käyttö lisääntyy jatkuvasti.

Vuoden ensimmäisellä puoliskolla S-ryhmän markettien muovikassien myynti laski siis 4 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

– Meidän asiakasmäärillämme puhutaan suurista määristä eli lähes kolmesta miljoonasta muovikassista. Enää vain joka neljäs asiakas ostaa muovikasseja, suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen S-ryhmän vähittäiskaupasta kertoo.

Samaan aikaan, kun muovikassien käyttö vähenee, muut kassivaihtoehdot kasvattavat rajusti myyntiään.

– Biohajoavien kassien myynti kasvoi S-ryhmän kaupoissa viime vuoden alkupuoliskolta tähän vuoteen huimat 47 prosenttia. Myös paperikassien myynti oli lähes 30 prosentin kasvussa, vastuullisuusasiantuntija Anni Loukaskorpi S-ryhmän vähittäiskaupasta summaa.

Muovikassien myynnin lasku näkyy myös jätepussien vuosi vuodelta kasvavana myyntinä. Viimeisen kahden vuoden aikana niiden myynti on kasvanut yli 20 prosenttia.

– Ohuemmasta muovista valmistettujen jätepussien käyttö roskapusseina on usein suositeltavampaa kuin tavallisten muovikassien, Loukaskorpi vahvistaa.

Yhä useampi asiakas pitää mukana jo aiemmin hankittua kassia. Tästä kertonee kestävien vaihtoehtojen myynnin selvä taittuminen. Vielä aiemmin vauhdilla kasvaneet myyntiluvut ovat tämän vuoden aikana hidastuneet kestokassien osalta vain pieneen kasvuun. Puuvillakasseissa myynti taas on suorastaan romahtanut.

– Tässä yhteydessä on hyvä muistuttaa, että kassista riippumatta meidän kaikkien kuluttajien olisi hyvä käyttää sitä mahdollisimman monta kertaa. Se on ympäristön kannalta tärkeä ekoteko, Anni Loukaskorpi päättää.

Yksi kommentti

  1. jukkakononen

    Olen ostanut kauan muovikasseja kaupoista ja aion ostaa jatkossakin. Minä kierrätän kassini lopulta roskapusseiksi. Kierrän sellaiset kaupat kaukaa, jotka lopettavat muovikassien myynnin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?