Mökkitalkkarille riittää sarkaa

Yrittäjä Mikko Korpisen alkukesä on ollut työntäyteinen. Mökkikansa on tilannut Korpiselta palveluita tasaiseen tahtiin. Mikäli kelit pysyvät yhtä lämpiminä jatkossakin, ylöjärveläisyrittäjä saa painaa hommia sata lasissa koko suven ajan.
Mikko Korpinen on työskennellyt yrittäjänä viime vuoden lokakuusta lähtien. Mökkitalkkarin töiden ohella Korpinen tarjoaa palveluitaan piha- ja metsätöihin.

Mikko Korpinen on pyörittänyt omaa Korpisen Pihatyöt -firmaansa viime vuoden lokakuusta lähtien. Lakialasta käsin operoivan Korpisen palvelutarjottimeen lukeutuvat erilaiset piha- ja metsätyöt sekä mökkitalkkarin palvelut. Uudelle yrittäjälle alkutaival on ollut työntäyteinen.

– Tilauskirjani on täyttynyt tasaiseen tahtiin. Ylipäätään yrittäjänä ahkeroiminen on sujunut hienosti, Mikko Korpinen summaa alkutaivaltaan oman onnensa seppänä.

Kesämökkikausi on startannut upeiden säiden myötä rivakasti käyntiin. Osaltaan tästä johtuen mökkitalkkarin palveluvalikoima on työllistänyt lakialalaista varsin mittavasti.

– Minulta kysytään eniten ruohonleikkuuta ja polttopuiden tekoa. Kesämökkiläiset tilaavat myös kaatopaikkakuljetuksia, jos heillä on sellaista tavaraa, joka täytyy toimittaa kaatopaikalle, Korpinen listaa.

– Myös pieniä harvennustöitä ja remonttihommia kysellään minulta jonkin verran. Edellä mainittujen lisäksi minulta onnistuu puiden kaataminen. Mökkitalkkarin töitä on ollut varsin mukavasti, ei nyt toki ihan ruuhkaksi asti kuitenkaan, ylöjärveläisyrittäjä linjaa.

Mikko Korpisen saa todennäköisesti tilattua kesämökilleen melko nopealla aikataululla.

– Yleensä pystyn ottamaan uuden tilauksen työn alle noin viikon sisään. Välillä pääsen saapumaan paikalle nopeamminkin. Kaikki riippuu tietysti viime kädessä tilauskirjan merkintöjen määrästä.

Mökkitalkkarin homma on monipuolinen. Osa töistä on rutiiniluontoisia, osa taas vaatii enemmän valmistautumista. Pihapuiden kaataminen lukeutuu Mikko Korpisen mielestä työteliäimpien tehtävien osastolle.

– Kaikki riippuu tietysti puun koosta ja sijainnista. Jos puu on suuri ja se sijaitsee hankalassa paikassa, silloin kaatamiseen pitää varustautua huolellisesti.

Myös talvi työllistää

Puiden kaataminen ja harvennukset lukeutuvat mökkitalkkari Mikko Korpisen palvelutarjottimeen.

Työsarkaa mökkitalkkarille riittää pitkälle syksyyn asti ja tarvittaessa ympäri vuoden.

– Kesäasukkaat kysyvät palveluitani yleensä syys- tai lokakuuhun asti. Osa asiakkaista haluaa, että mökeillä käydään säännöllisesti myös talvella. Näin tehdään varsinkin silloin, jos kesäasukkaan vakituinen asuinpaikkana on huomattavan kaukana kesämökistä, Korpinen sanoo.

– Talviajan tarkastuskäynneillä syynätään esimerkiksi sitä, että vesijohtoputket eivät ole jäätyneet tai mahdolliset lämmityssysteemit pelaavat normaalisti, Korpinen jatkaa.

Ylöjärveläisen mökkitalkkarin normaali työpäivä noudattelee koko lailla tavallisen työssäkäyvän ihmisen aikataulua.

– Työpäiväni starttaa yleensä aamulla seitsemän, kahdeksan aikoihin. Se kestää puolestaan iltapäivällä neljään, viiteen asti. Välillä on toki mennyt pidempäänkin, jopa iltakahdeksaan saakka, Korpinen kertoo.

Mökkitalkkari Korpisella ei itsellään ole tarkkaa tietoa siitä, kuinka paljon Ylöjärvellä on mökkitalkkareita.

– Tarkkaa lukumäärää en tiedä, mutta toki joitakin kollegoita tiedän, jotka ahkeroivat näissä vastaavissa töissä.

Comments are closed.