Vanhamäki ja Kauranen MM-mitaleille

Ylöjärven Ryhdin Tarmo Vanhamäki ja Antero Kauranen nousivat palkintopallille varustepenkkipunnerruksen MM-kisoissa Etelä-Afrikan Potchefstroomissa.
Tarmo Vanhamäki (vas.) ja Antero Kauranen nostivat isoja rautoja MM-kisoissa. (Kuva: Tarmo Vanhamäki)

MM-kisat järjestettiin 23.–28. huhtikuuta. Vanhamäki ja Kauranen kilpailivat masters- eli veteraanisarjoissa.

Ylöjärvellä asuva Vanhamäki osallistui 50-vuotiaiden alle 105-kiloisten sarjaan. Vanhamäki sijoittui tiukassa kisassa kolmanneksi tuloksella 170 kiloa.
Viimeisellä eli kolmannella yrityksellä Vanhamäellä oli tangossa rautaa 190 kiloa. Nosto ei onnistunut vaikka lähtikin hyvin kohoamaan rinnalta.
Sijoitukseensa tyytyväinen Vanhamäki totesi, että kisa meni hyvin yhdellä kädellä nostettuna. Onneksi ongelmat käden kanssa eivät estäneet kisareissua, vaikka lääkäri oli Vanhamäkeä ohjeistanut, että kädellä ei kannattaisi muuta tehdä kuin kirjoittaa.

Vuoden alussa Ylöjärven Ryhtiin siirtynyt tamperelainen Kauranen kisasi 70-vuotiaiden alle 74-kiloisten sarjassa. Kauranen nappasi hopean tuloksella 140 kiloa.

Seuraavan kerran Ryhdin edustajat pukeutuvat kisatrikoisiin toukokuussa. Silloin järjestetään klassisen penkkipunnerruksen MM-kisat, johon Ryhdin urheilijoista on valittu mukaan Vuokko Viitasaari, Anton Kauranen, Teemu Hällfors ja Antero Kauranen.

PÄIVI RISTOLAINEN

Comments are closed.