Mitä Ylöjärvellä ja sen lähiseuduilla tapahtui 1918?

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta kansalaissodasta. Tampereen seutu oli yksi sodan päänäyttämöistä.

Ylöjärvellä säästyttiin moniin muihin paikkakuntiin nähden pahimmilta väkivaltaisuuksilta. Merkittävin tiedossa oleva tapahtuma on kuitenkin työväestöä tukeneen agronomi ja virkatalojen tarkastaja Benjamin Mäkikylän murha.

Mitä Ylöjärvellä tapahtui vuonna 1918 kansalaissodan melskeissä? Tästä kertoo historioitsija Teemu Keskisarja sunnuntaina 15. huhtikuuta kello 14 Ylöjärven kaupungintalon Ylöjärvi-salissa. Tilaisuus on avoin kaikille historiasta kiinnostuneille.

Ennen tilaisuuden alkua kello 13 Vasemmistoliiton Ylöjärven kunnallisjärjestön sekä Ylöjärven Sosialidemokraattisen Kunnallisjärjestö ry:n edustajat laskevat kukat Punaisten muistopaadelle Ylöjärven hautausmaalla.

Comments are closed.