”Nyt on aikaa tehdä omia juttuja”

Kansainvälisenä naistenpäivänä 8. maaliskuuta Ylöjärven kaupungintalolla kippisteltiin neljälle paikalliselle huippu-urheilijanaiselle ja heidän saavutuksilleen.
Jasmine Niemelä aloitti voimistelun kahdeksanvuotiaana Ylöjärven Iskussa. Vuonna 2014 hän hyppäsi mukaan Minetteihin, joiden riveissä hän voitti yhden mm-kullan, kaksi mm-hopeaa ja em-kultaa.

Mitalikahveihin ottivat osaa talviolympialaisissa naisten jääkiekossa pronssia voittanut Linda Välimäki ja Tampereen Voimistelijoiden Minetit-joukkueessa joukkuevoimistelun mm-kultaa ottanut Jasmine Niemelä.

Ylöjärveläisminetit Emmi Nikkilä ja Venla Niemenmaa eivät päässeet paikalle kaupungintalolle, mutta Välimäen ja Niemelän tapaan heidät palkittiin kaupungin myöntämällä stipendillä.

Päätös oli helppo

Ylöjärveläismineteistä Jasmine Niemelä lopetti kansainvälisen voimistelu-uransa voitettuaan viime kesänä mm-kultamitalin.

18-vuotias Niemelä kertoi kauopungintalon palkitsemistilaisuudessa, että lopettamispäätös syntyi lopulta helposti.

– Halusin lähteä joukkueesta, sillä treenaaminen oli niin rankkaa ja aikaa vievää. Päätin, että nyt aika panostaa muihin asioihin, vuonna 2014 Mineteissä aloittanut Niemelä perusteli.

Ja rankkaa huipulla kilpaileminen onkin. Minetit-joukkueessa treenataan jopa kuudesti viikossa, mikä sisältää kolme aamutreeniä ja kuusi iltatreeniä.

– Treenaamisessa oli oma hohtonsa, eikä sitä tunnetta voita mikään, kun isosta kilpailusta tulee voitto. Nyt on kuitenkin aikaa tehdä omia juttuja.

Voimistelu ei ole jäänyt

Ylöjärven kaupunki palkitsi jääkiekkoilija Linda Välimäen ja joukkuevoimistelijat Jasmine Niemelän (oik.), Emmi Nikkilän ja Venla Niemenmaan stipendeillä naisten urheilusaavutuksista.

Vaikka ura huipulla päättyikin, ei Niemelä ole silti voimistelua lopettanut.

Tai kokeili hän jonkin aikaa tanssia, mutta ikävä vei takaisin voimistelun pariin.

Nykyisin hän voimistelee Minettien very senior -ryhmässä, jossa treenaaminen ei ole niin tavoitteellista ja aikaa vievää kuin kisajoukkueessa.

Tämän lisäksi hän valmentaa 6-10-vuotiaita lapsia kasvattiseurassaan Ylöjärven Iskussa ja sen lisäksi Tampereen Sisussa.

– Pitkä voimistelu-urani auttaa valmentamisessa. Tiedän, miten hyväksi voimistelijaksi voi tulla. Tietysti pienten voimistelijoiden kehittymistä on myös palkitsevaa seurata, hän kertoi.

Tähtäimessä lääketieteellinen

Tällä hetkellä haavistolainen Niemelä valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin. Hän käy lukiota Sammon keskuslukion urheilulinjalla.

Niemelän mukaan kurinalainen voimistelu on vaikuttanut positiivisesti hänen opiskeluunsa.

– Vaikka voimistelu on jättänyt opiskelulle vähän aikaa, olen osannut hyödyntää ne pienet hetket kouluhommien tekemiselle, tulevaisuudessa lääketieteelliseen pyrkivä Niemelä kertoi.

Comments are closed.