YIlves haki tärkeät pisteet Jyväskylästä

Naisten Futsal-Liigassa pelattiin viime lauantaina täysi ottelukierros. YIlves onnistui kaventamaan eroa sarjan kärkijoukkueisiin, kun kärkipään joukkueiden kamppailut päättyivät kolmessa ottelussa pistejakoon.
Rosa Sirén oli vaikea pideltävä keskisuomalaisten puolustukselle. (Kuva: Karoliina Loutesalmi)

Jyväskyläläinen Kampuksen Dynamo joutui antautumaan kotikentällään YIlvekselle lukemin 1–4 (1–1).

YIlveksen täysi pistepotti nosti sijoitusta yhden pykälän ja samalla tiivisti mukavasti sarjataulukon yläpäätä. Pienet piste-erot lupaavat jännittävää futsalkevättä taistelussa lopputurnauspaikoista.

YIlveksen kokoonpanon terveystilanne huolestutti ennen ottelua avainpelaajien miettiessä jopa jäämistä sairastuvalle. Kentällinen vakiokokoonpanon pelaajia oli lisäksi leipätyönsä vuoksi poissa ottelusta.

Avausjakson alku oli kuitenkin YIlvekseltä tehokas ja ottelun ensimmäinen maali kirjattiin vierasjoukkueelle ajassa 6.21. Tintti Kurtti ohjasi maalin edustalta Sini Sutisen laukoman pallon maaliin ohi maalivahti Martta Perälän.

Pelitapahtumat etenivät molempien joukkueiden osalta hermostuneesti eikä ottelun taso noussut korkealle. Kotijoukkue onnistui tasoituksessa ajassa 15.31. Iina Markkasen tarkka alanurkkalaukaus ohitti YIlveksen maalia vartioineen Helena Unkurin.

Lisämaaleja ei ensimmäisen jakson viimeinen viisiminuuttinen tuonut, vaikka jokunen laukaus maalia kohti molemmissa päissä kenttää nähtiinkin.

Sirén pitelemätön

Toisella jaksolla YIlves painoi kaasua ja ahdisti varovaisesti pelanneen kotijoukkueen pallonmenetyksiin.

YIlves pidensi syöttöketjuja. Se avasi avasi taitavalle pallonkäsittelijälle
Rosa Sirénille aiempaa laadukkaampia maalipaikkoja. Niinpä ajassa 26.22 Sirén onnistui veivaamaan vasemmalle jalalleen laukaisutilan ja sijoitti pallon kauniisti maalin takanurkkaan.

Jo pari minuuttia myöhemmin Sirén oli jälleen asialla. Hän laukoi kaukaa pallon maalin takatolpan juureen ja lisäsi YIlveksen johdon jo kahteen maaliin.

Kotijoukkue haki onnistumisia melko yksipuolisesti ykköspyssynsä Siiri Perälän kautta. YIlveksen maajoukkuepelaaja Sini Sutinen kuitenkin kasteli Perälän ruudin kerta toisensa jälkeen. Niinpä hänen laadukkaat laukauksensa jäivät tassä ottelussa haaveeksi.

Edes loppuminuuttien ylivoimamylly lentävän maalivahdin avulla ei kotijoukkuetta tulostaululle päästänyt.

YIlves sen sijaan kaunisteli maalilukemiaan Tintti Kurtin sijoitettua pallon kaukaa tyhjään KaDy-maaliin ajassa 38.42. Kurtti avasi tässä ottelussa tämän kauden maalitilinsä komeasti kahdella maalilla.

– Ottelun alku oli meille vähän haastava, mutta avausmaalin myötä siirryimme oikeastaan koko loppupelin ajaksi niskan päälle, eikä lopputulosta tarvinnut jännittää viime sekunneille asti, kuten meidän matseissa on tällä kaudella usein ollut tapana. Pelistä jäi kaikenkaikkiaan hyvät fiilikset ja tottakai tuntui kivalta saada omakin maalitili auki tältä kaudelta, Tintti Kurtti kommentoi.

– Todella tärkeät pisteet saatiin Jyväskylästä mukaan ja playoff-paikka on vielä täysin saavutettavissa. Maalintekoon tarvitaan kuitenkin vielä lisää tehokkuutta, sillä kärkipään joukkueita vastaan maalipaikkoja ei tule pelin aikana niin paljoa. Usko tähän jengiin on kuitenkin kova, Kurtti lisäsi.

YIlves siis otti selvän vierasvoiton jatkohaaveiden kannalta tärkeässä ottelussa.

YIlves on viimeisissä otteluissaan ollut voitokas. Ensi lauantaina urheilutalolla kello 17 pelattava ottelu kärkijoukkue Golden Futsal Team Prinsessoja vastaan näyttää, jatkuuko YIlveksen kova nousukiito aiempina vuosina voittamatonta liigajoukkuetta vastaan.

ANTTI REPONEN

Comments are closed.