Kymmenen vuoden saldo

Muistot soivat nuorisotyöntekijä Mikko Huuhtasen läksiäiskonsertissa.
Mikko Huuhtasen Lähtölaulut
Mikko Huuhtanen sanoo, että joskus radio Novalla soiva popkappale voi koskettaa jopa enemmän kuin leimallisesti hengellinen laulu. – Tykkään biiseistä, joissa lauletaan elämästä, johon kuuluu olennaisesti kysymykset Jumalasta ja olemassaolosta. (Kuva: Teemu Leppänen Photography)

Hyvän biisin tunnistaa siitä, että se iskee yhtä lailla pikkulapseen kuin vanhukseen. Mikko Huuhtanen mainitsee esimerkiksi Juha Tapion kappaleen Tykkään susta niin että halkeen.

– Kun se ilmestyi, nelivuotias poikani lauloi sitä mukana. Jopa oma äitini jäi yhtä nopeasti koukkuun. Itseäni biisi aluksi ärsytti, mutta sehän on hyvän biisin merkki, että se herättää kaikenlaisia tunteita, Huuhtanen hymyilee.

Mikko Huuhtanen on toiminut kymmenen vuotta Viljakkalan seurakunnan nuorisotyönohjaajana. Hän itsekin vietti ison osan nuoruudestaan seurakunnan toiminnassa. Gospel puraisi ja vei mennessään: ylöjärveläinen Huuhtanen perusti ensimmäiset bändinsä nuorisotila Haavilla.

Muutaman mutkan kautta hän päätyi opiskelemaan nuorisotyönohjaajaksi ja töihin kotiseurakuntaansa – jopa niihin samoihin nuorisotiloihin, joissa oli killinä soitellut kitaraa.

Nyt on uuden aika. Vuoden alussa Huuhtanen aloittaa perhetyön diakonina Ylöjärven seurakunnassa.

– Haluan pitää jäähyväiskonsertin kaikille kymmenen vuoden aikana tutuiksi tulleille nuorille ja yhteistyökumppaneille. Esitän biisejä, jotka ovat olleet tärkeitä näiden vuosien aikana.

Huuhtanen myöntää, että tammikuussa 2007 vähän jännitti. Hän oli ensimmäisellä käynnillään Viljakkalan yhtenäiskoululla ja soitti aulassa muutaman biisin.

– Soitin Kirkossa-biisin ja esittelin itseni. Siitä hetkestä työni alkoi vähitellen kantaa hedelmää. Menin nollatilanteeseen, sillä Viljakkalassa ei siihen mennessä ollut ollut vakituista nuorten toimintaa.

Huuhtanen soittaa gospelmuusikko Peter Joukaisen bändissä ja on vuosien varrella tehnyt jonkin verran omia biisejä, mutta konsertissa niitä kuullaan vain pari. Hänestä tuntuu tärkeältä nostaa esiin sellaisia kappaleita, joita on nuorten kanssa vuosien varrella laulanut. Tykättyjä ovat muun muassa Juha Tapion Väsyneet maan ja Mitä silmät ei nää.

Comments are closed.